Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Vandaag om 16uur mag FPHG zich meten met de absolute nummer 1 van Europa: Movistar Madrid - 15.11.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

 

FPHG startte gisteren goed in de main round met een 2-5 zege tegen de Litouwsers van Vytis in de Elite round van de UEFA Futsal Champions League.

Jesús Herrero, Ortiz, Humberto, Ricardinho, Bebe, Solano zijn absolute wereldkleppers. De kans is klein maar in futsal is alles mogelijk. Ook thuis hebben we Barcelona Futsal kunnen laten bibberen toen het 4-3 werd. Waarom Movistar niet? Wij moeten hopen op een mindere dag van de Madrilenen en dat wij boven ons uitstijgen vertelt de manager Lieven Baert van FP Halle-Gooik. 

Ons doel was zich plaatsen voor de Elite Round en daar zijn we in gelukt. Misschien in wel de moeilijkste groep. De groep des doods zoals door sommigen gezegd. Nu we hier zijn hopen we stiekem op iets meer. Na onze overwinning gisteren tegen de gaststad en Movistar met 5-1 tegen het Sloveense KMN Dobovec is ons treffen de sleutelmatch voor de final 4. Hiervoor doen we het. Het zal weer echt nagelbijten zijn en sterven van de zenuwen maar dat neem ik er graag bij. 

 

In de openingswedstrijd van de Elite Round won Europees kampioen Movistar zonder veel moeite van Dobovec. De Portugese balvirtuoos Ricardinho liet het scoren over aan anderen.  

Halle-Gooik moest in hun openingswedstrijd in een uitverkochte Alytus Arena de gastheren bekampen. De wedstrijd was niet zo gemakkelijk als het resultaat doet vermoeden. In een dolle vijf minuten wisten de Hallenaren de wedstrijd naar zich toe trekken na 2 treffers van Diogo en eentje van Leitao. In het begin van de tweede speelhelft konden de Litouwers nog eventjes dreigen na een tegendoelpunt van Rafa maar de aansluitingstreffer kwam er niet. Het was Fernandao die de kloof nog verder uitdiepte. De doelpunten van Barbosa en Patias in de laatste minuten zijn enkel voor de statistiek.

Doelpunten: 10’ Diogo 0-1, 12’ Diogo 0-2, 14’ Leitao 0-3, 24’ Rafa 1-3, 27’ Fernandao 1-4, 38’ Barbosa 2-4, 39’ Patias 2-5.

 

P. Goris / Belgianfutsal.be