Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Voorbeschouwing speeldag 8: Een speeldag vol met interessante ontmoetingen - 09.11.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Na de tweede bekerronde wordt deze week reeds de achtste competitieweek gespeeld. Zowel in eerste als in tweede nationale zijn er interessante wedstrijden. 

 

De Antwerpse derby tussen de nummer 3 van het klassement Malle-Beerse en nummer 4 Proost Lierse bij de "Elite-ploegen" springt hier in het oog. Beide ploegen hebben op de vorige speeldag punten laten liggen (Malle-Beerse thuis 2-2 tegen Real Noorderwijk en Proost Lierse 1-1 op Eisden-Dorp) en willen gegarandeerd opnieuw met een overwinning aanknopen.

In het Antwerpse Het Rooi ontvangt coach Karim Bachar zijn leermeester Carmelo Nieddu van Gelko Hasselt. FTA speelt tot heden een zeer matig seizoen. 3 nederlagen op 7 wedstrijden is eigenlijk niet goed te noemen. Met het verdwijnen van enkele gevestigde waarden (El Ghaadaoui, El Fahsi, Achahbar) is dit er natuurlijk te verklaren. De nieuwe jongeren hebben zeker talent maar een constante is er nog niet. Gelko Hasselt daarentegen dat bouwt aan een team dat zeer Limburgs getint is, speelt een regelmatig seizoen. Na het terug binnenhalen van oudgediende Petros Papanicolaou en Sven Sleypen, lijkt er een goed evenwicht gevonden te zijn tussen jong en oud.

Real Noorderwijk dat vorige week nog te kort kwam in de beker tegen FT Charleroi krijgt vrijdag een herkansing. Eisden-Dorp en Morlanwelz is een echt degradatietreffen geworden.

Celtic Houthalen dat na het vertrek van zijn basisploeg zich reeds versterkt heeft met enkele spelers, zal het zeker niet makkelijk hebben tegen La Squadra Moeskroen. Afgelopen vrijdag in het bekertreffen tegen het matige Boxberg Genk van derde nationale, waren zelfs strafschoppen nodig.

 

In 2A is er de topper tussen Ol. Boys Frasnes en Futsal Courcelles. Niemand had deze twee ploegen bovenaan verwacht na zeven competitiewedstrijden. Verder valt het “Eagles-treffen” tussen Brussels en Anderlecht in het oog. Kan Brussels hun eerste punt halen in deze competitie? Ook de derby tussen de Karolingers uit Lodelinsart en Carolo Team zal geladen zijn. Bij beide ploegen is een eerste overwinning meer dan welkom.

Besiktas Gent zal na een nul op zes opnieuw proberen aan te knopen met een overwinning. Tegenstander RAAL La Louvière Futsal dat vorig weekend in de beker nog verloor tegen derde provincialer Borussia Gingelom zal ook iets willen rechtzetten.

In 2B verwachten we een eenvoudige overwinning van United Beverlo en United Wellen tegen respectievelijk RSD SDM Koersel en Inter Huy.

Onbetong UKM Tongeren dat goed was begonnen aan de competitie moet zich dringend gaan herpakken want anders dreigt er een zwaar en moeilijk seizoen  aan te komen. Heusden-Zolder is een moeilijke verplaatsing.

De ongeslagen leider Auto5 Genk moet naar Haspengouw. Sinds de bekerwedstrijd tegen Proost Lier (0-8 verlies) weten ze bij Auto5 dat eerste Nationale van een heel ander niveau is.

Afgaande op de wedstrijden van afgelopen weken mag Pibo Hoeselt geen moeilijkheden hebben met de Alkense fusieclub.

Fortuna Zutendaal dat nog op zoek is naar een eerste overwinning ontvangt ZVK Meeuwen. Na twee zware nederlagen in de competitie en tegen de landskampioen in de beker, verwacht de Meeuwse voorzitter Ronny Hurkmans een signaal bij zijn spelers.

 

P. Goris / Belgianfutsal.be