Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Voorbeschouwing speeldag 7: Een speeldag vol met derby's - 26.10.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Afgelopen woensdag speelde FPHG zijn inhaalwedstrijd in Charleroi dat hen vorig seizoen in de reguliere competitie nog kon verrassen. Nu werd het een eenvoudige overwinning (1-5).  Vandaag moeten ze de youngsters van coach R. Persichetti partij te geven. Normaal mag SAV Futsal Morlanwelz hen geen schrik inboezemen.

 

In de derby tussen Gelko Hasselt en Celtic Houthalen mogen de tot voor kort Celtic boy’s Petros Papanicolaou en Sven Sleyen hun ex-ploegmaten niet op het terrein in de ogen kijken. Dit werd bij de overgang overeengekomen. Het zal zoals de vorige jaren een spannend treffen worden maar de Limburgse hoofdstedelingen mogen zoals woensdag in Maasmechelen in de vooruitgeschoven bekerwedstrijd (0-6 winst) geen problemen ondervinden. Celtic heeft zich wel versterkt met de Nederlander Romano Ter Linden welke na 1,5 seizoen terugkeert. Hij zal pas na Nieuwjaar speelgerechtigd zijn.

In de Kempense derby tussen Malle-Beerse en Real Noorderwijk valt af te wachten of Frank Luypaert een waardig team op de been kan brengen. Op dit moment naar Malle afreizen is zeker geen cadeau. De club van LENF-voorzitter Eddy Lambaerts hoopt dat de eerste overwinning er snel komt voor spelers en staf.

FT Charleroi dat momenteel het moeilijk heeft om de interne verwachtingen waar te maken speelt in Moeskron voor de eerste Francophone positie in het klassement. Het hechte block van Greco met een sluitstuk van absoluut topniveau geeft weinig kansen weg en is een goede subtopper geworden. Hun sterk seizoenbegin van vorig jaar wordt bevestigd.

De Sinjoren trekken naar Roselies waar ze zeker warm onthaald zullen worden. Normaal mag Karakilic en Co geen probleem opleveren.

Na de thuisnederlaag tegen Gelko Hasselt moeten de Lierenaren de verre verplaatsing naar Eisden-Dorp maken. Ook deze Limburgse stegenstander is altijd een moeilijk te bespelen ploeg. Een nieuwe nederlaag kan hen eventueel uit de kop van klassement doen verdwijnen.

 

In 2A zal Besiktas Gent proberen zijn thuisnederlaag van vorige week door te spoelen tegen een ook niet te onderschatten CB Futsal Jette BXL Cap. Gaat MFC Ol. Boys Frasnes op  zijn elan door thuis tegen Sporting Lodelinsart? In de Brusselse derby zullen de The Eagles hun eerste punten proberen te behalen tegen Bouraza Medina. Indien Anderlecht Black Eagles nog ambitie heeft, zullen ze niet meer te veel punten mogen verliezen. Vandaag tegen Futsal Courselles zal het zeker niet eenvoudig worden.

De derby in 2B tussen ZVC United Beverlo en ZVK Meeuwen is er eentje tussen 2 ploegen met veel ervaring. Na de zware thuisnederlaag zal Meeuwen iets proberen recht te zetten in Beverlo wat zeker niet eenvoudig zal zijn.

Kunnen de youngsters van Geert Lambeets opnieuw verrassen? De revelatie van het seizoen, United ’76 Schoten, zal het in Hoeselt niet onder de markt hebben.

Na het ontslag van Tarzan is het de vraag of Renolim Borgloon gaat rechtveren. Met Papanicolaou nog niet op de bank maar in de tribune zullen ze allen hun beste beentje willen voorzetten.

De andere ambitieuze ploeg van 2B, Futsal LL SI Heusden-Zolder ontvangt het sterke  Auto 5 Genk.

Coach Raf Verjans op zijn beurt trekt met zijn Wellense manschappen naar Zutendaal van voorzitter Marc Crijns dat de laatste week in de picture staat met het mogelijke forfait van de nationale U21.

De derby tussen de Alkense fusieploeg en prompovendus Onbetong UKM Tongeren is een zespuntenwedstrijd. Ook een vooruitgeschoven degradatiewedstrijd?

 

In derde reist ZVC Geleeg Leopoldsburg naar Real Ardans Okegem en Albacars Futsal Berchem moet naar  Futsal United Boxberg Genk.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be