Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Dubbelinterview met de kampioenenvoorzitter uit 2B en hun nieuwbakken coach - 11.10.2018

Partners


Foto: ZVC United United - © all rights reserved
Foto: ZVC United United - © all rights reserved

We hadden een interview met de voorzitter van de kampioen van 2B vorig seizoen, ZVC United Beverlo, Ronny Hermans en met de nieuwe coach Kevin Meiijer. Ronny nam ons mee in zijn Brasserie “De Tunnel” in Leopoldsburg.

 

Ronny, jullie kern is bijna intact gebleven, dus jullie zijn favoriet voor de titel, denk je hetzelfde?

Onze kern is op twee spelers na intact gebleven. Ian Fory is naar ZVK Eisden-Dorp gegaan omdat hij van eerste nationale wilt proeven en Johnny Bekaert hangt zijn sloffen aan de haak. We hebben 2 nieuwelingen aangesloten, Omar Achadoud die overkomt van ZVC United  Wellen en Peter-Jan Erkens van Amitica die al onmiddellijk voor 3 maanden out is met een enkelblessure. Wij denken dan ook dat we geen favoriet voor de titel zijn.

 

Jullie wijten het succes van vorig seizoen vooral aan de 2 trainingen per maand die ex-coach Kristof Meykens gaf. Blijven jullie dit doen onder de nieuwe coach Kevin Meijer?

Het succes van vorig seizoen is volgens mij te wijten aan een paar facetten: 1. De kern 2. De kalender 3. De coach en 4. De trainingen. Het is een samenloop van omstandigheden. Ook in dit nieuwe seizoen gaan we dit verder zetten.

 

Kevin, u bent vorig jaar trainer geweest in de eerste nationale van het Nederlandse Futsal en met succes, hoe kom je in Beverlo terecht?

Begin januari 2018 heb ik aangegeven bij het bestuur van ZVV Amicitia/Bert Zeegers dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Dit is vervolgens ook op sociale media gekomen. Bart Schapmans ving dit ook op en heeft mij in contact gebracht met de voorzitter van ZVC United Beverlo, Ronny Hermans. Zodoende is het balletje gaan rollen.

 

Wat weet je over het niveau van Futsal in België?

Ik volg eerste nationale in België nu een aantal jaren en ik moet zeggen dat het een hoog niveau is. Er is wel een groot verschil tussen eerste en tweede nationale.

 

Ronny, jullie kunnen jaar na jaar de kern bijna volledig behouden. Wat is de succesformule?

Er bestaat geen succesformule. We kunnen waarschijnlijk de kern samenhouden omdat we sportief de ambitie hebben de supporters een leuke vrijdagavond aan te bieden en hierin goed slagen.

 

Ronny, indien dit jaar even succesvol zal zijn als vorig jaar, overwegen jullie de stap naar eerste?

Als we dit jaar opnieuw kampioen zouden spelen dan gaan we de stap opnieuw NIET zetten vermoed ik of er moeten sponsors en meewerkende leden bijkomen.

 

Kevin, wat zijn uw ambities met Beverlo?

De doelstelling van de club is om bij de eerste 3 te eindigen. Maar de plaatsen 2 en 3 zeggen mij niet zoveel.

 

En, wat zijn uw persoonlijke ambities?

Ik zit momenteel bij een geweldige club waar ik me wel een aantal jaar zie werken. Ik ben zeker ambitieus en hoop ooit in eerste Nationale trainer te zijn.

 

Je hebt een zware erfenis van vorig seizoen bij Beverlo, is het een teleurstelling als jullie geen kampioen spelen dit jaar?

Natuurlijk zal dat een teleurstelling zijn, maar je weet nooit hoe het seizoen gaat verlopen. Tegenstanders zijn extra gemotiveerd om van ons te winnen. Hier gaan we tot nu toe uitstekend mee om en we zijn dit seizoen nog niet 1 keer compleet geweest.

 

Ronny, hoe sta jij tegenover de verplichte jeugdploegen? Veel ploegen klagen hierover, u ook?

De verplichte jeugdploegen is een absurde verplichting. Deze discussie bestaat al 10 jaar en daar wordt niets aan gedaan. Zolang het veldvoetbal niet wordt afgestemd op het Futsal zal dit nooit gerealiseerd kunnen worden. Laat iedereen vrij zijn in deze keuze, een verplichte reserveploeg zonder leeftijdsbeperking in alle nationale reeksen en laat ploegen vrij bepalen of ze met jeugd willen werken of niet.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be