Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com

Super match om UEFA Futsal Champions League-week te eindigen - 08.10.2018

Partners

Voor dat we naar de topper FC Barcelona Futsal – FP Halle-Gooik gingen was er de wedstrijd tussen Kremlin Bicêtre United Parijs en Benfica Lissabon.

Parijs dat verzwakt was door blessures kon in de eerste helft de schade nog beperken. Benfica was de betere ploeg. Ze opende de score via Tolra maar totaal onverwacht kon Saliou tegenscoren. Robinho zorgde ervoor dat Benfica kon gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

Na de rust kwam Benfica beter voor de dag en Parijs was duidelijk vermoeid. Het werd nog een doelpuntenfestival. De score liep op tot 1-9, Robinho, Fits en Campos scoorden tweemaal. De Japanner Henmi scoorde ook nog eentje. Zo werd de eindstand van 1-9 bereikt.

De topper van de avond was tussen FC Barcelona Futsal en de gastheren FP Halle-Gooik. We zagen een super eerste helft wat resulteerde in zeer veel kansen waarbij Xuxa zich onderscheidde als super keeper. In de eerste 5 minuten kon alleen De Bail eens tegenprikken. Esquerinha scoorde de verwachte 0-1. Xuxa kon dit niet blijven houden. Vlak erna was het de beurt aan Esquerinha met een schot in de kruising. Ondanks deze voorsprong blijft FC Barcelona Futsal wervelend spelen met hoogstandjes waar de supporters van genieten. Soms kan Halle-Gooik eens tegenprikken. Ferrao en Esquerinha kunnen de scoren nog opvoeren tot 4-0. In minuut 15 begint Halle-Gooik meer in zichzelf te geloven. Ze zetten hoog druk en dat resulteerde in de laatste seconde van de eerste speelhelft in een tegentreffer via Diogo. Zeker verdient voor hun inzet.

In de tweede helft beginnen de beide ploegen furieus en FP Halle-Gooik gaat zeker zijn kans. FC Barcelona Futsal lijkt door de inzet van Halle-Gooik gefrustreerd. Grello scoort de 4-2 op penalty. Halle-Gooik blijft kansen opstapelen tot Patias de aansluitingstreffer scoort, 4-3. De Hallenaren doen de Catalanen wankelen. Maar stilletjes aan begint Barcelona terug in de wedstrijd te komen nadat ze hun basis 4 terug in het spel brengen. Xuxa moet verschillende malen tussenkomen. Aicardo scoort de 5-3 door middel van een fantastisch schot. Na de 6-3 van Ferrao lijkt de veer gebroken bij Halle-Gooik. De thuisploeg heeft veel energie verbruikt.

Xuxa begint dan als vijfde veldspeler mee te spelen. Het loopt mis en moet zo nog een tegendoelpunt via Adolfo slikken. Eventjes later wordt De Bail nog afgevoerd met een knieletsel. Men vreest ervoor dat hij voor lange tijd uit zal zijn.

Na de wedstrijd waren de supporters super tevreden over deze futsalavond. De afwezigen hadden ongelijk. Volgende vrijdag is het de loting voor de Elite-round. We kijken ernaar uit tegen welke toppers FP Halle-Gooik in november dan zal moeten spelen.