Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com

FPHG is makkelijk de meerdere van Parijs maar is soms toch slordig in de verdediging - 05.10.2018

Partners

De tweede UEFA Futsal Champions League speeldag was voor de gastheren met stip aangeduid want de confrontatie met de Fransen zou waarschijnlijk bepalen of ze naar de "Elite Round" konden doorstoten.

De clash in de vooravond was tussen de FC Barcelona Futsal en Benfica Lissabon. Twee ploegen die misschien ook een plaatsje verdienen in de Final 4. Een ongezien toptreffen in De Bres.

Benfica Lissabon begon het toptreffen onmiddellijk met vliegende doelman. Hun snelle spel resulteerde niet onmiddellijk tot doelrijpe kansen maar zorgde wel voor extra spankracht. Benfica had in de beginfase licht overwicht, alhoewel de ruststand 0-0 was, was het een zeer aangename en spannende wedstrijd. FC Barcelona had ondertussen het evenwicht hersteld. Het werd 1-0 voor Benfica met een schitterend hard schot in de kruising van Cecilio. Barcelona scoorde nog tegen via een vrije trap van Esquerinha waar de doelman van Benfica toch niet volledig voluit ging.

De match van FP Halle-Gooik begon flitsend, op een zeer hoog tempo. Kremlin Bicêtre Futsal Parijs werd volledig uit verband gebracht en weggespeeld. Dit resulteerde in een 4-0 voorsprong via tweemaal Diogo en tweemaal De Bail. De eerste 10 minuten van Halle-Gooik waren om van te smullen, ook Final 4 niveau. Toen Halle-Gooik het wat kalmer aan ging doen kon Parijs tegenscoren via Ba. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Parijs nog enkele kansen maar Xuxa stond telkens op de goede plaats.

De tweede helft begint met een flater van de Parijse keeper, Grello kan profiteren. De Parijse doelman heeft zijn beste dag niet. Het wordt 6-1 via opnieuw Grello, en dit door de grote druk die Halle-Gooik oplegt. Parijs combineert goed en kan tegenscoren via Bessar Amar. Na 5 minuten in de tweede helft mag Adnane, de topscoorder van vorig jaar zijn eerste minuten proeven in de Champions League. Parijs probeert vooruit te voetballen en kan de score milderen tot 6-3 via Saliou. Parijs begint erin te geloven en na een foute pas van Xuxa kan Pezeron de 6-4 binnentikken. Halle-Gooik wordt laks in hun spel. Coach Fuentes grijpt in, vraagt een time-out aan en zet onmiddellijk erna zijn beste 4 op de mat en dit resulteert in 2 doelpunten voor Halle-Gooik, Leitao en De Bail scoren. De rust is weergekeerd in het team van Fuentes. In de laatste minuut scoort Gonzalo zijn eerste doelpunt op dit tornooi, eindstand 9-4. Een overwinning die dubbel en dik verdiend is, zo kan FP Halle-Gooik met een gerust gemoed de galawedstrijd tegen FC Barcelona Futsal zonder druk aanvatten.