Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Manager Johan Borremans, ZVC Solona Ranst, na een 6 op 6 - 28.09.2018

Partners


Foto: S. Ranst - © all rights reserved
Foto: S. Ranst - © all rights reserved

Na een 6 op 6 had Belgianfutsal een gesprek met derde nationaler ZVC Solona Ranst. De altijd goedgeluimde manager Johan Borremans was zo vriendelijk om eventjes tijd vrij te maken voor Belgianfutsal.

 

Jullie gaan nu het tweede seizoen in binnen de KBVB. Was jullie eerste jaar succesvol?

Al bij al waren we tevreden met ons eerste seizoen. We wisten dat het een leerproces ging worden en enkele blessures hebben roet in het eten gegooid, maar met een 7de plaats konden we vrede nemen.

 

Vorig jaar vertelde u ons dat Solona Ranst een vriendenploeg is. Is dit nog altijd een topprioriteit?

We vinden dat een goede sfeer zeer belangrijk is. Solona Ranst is 30 jaar geleden ten slotte ontstaan tussen pot en pint aan de toog. Daarom spelen we ook met jongens uit de buurt wat voor een grote sociale binding zorgt. Wat natuurlijk niet wegneemt dat we altijd uitkijken naar talent.

 

Zijn jullie voor dit seizoen verstrekt?

We hebben vooral de kern bij elkaar kunnen houden. Jeroen Celis (22) is een nieuwkomer. Jeroen is een jonge, balvaste speler met een neus voor goals. Hij deed de voorbije jaren ervaring op in 2e nationale BZVB. Onze meest opmerkelijke transfer is deze van doelman Michael Janssens (26). Hij werd als 18-jarige bij ons weggeplukt door KK Malle-Beerse. Door extra-sportieve omstandigheden is hij daar niet kunnen doorbreken. Na enkele jaren vol omzwervingen, is hij uiteindelijk naar de heimat teruggekeerd.

 

Reeksgenoten in 3de nationale noemen jullie als de favoriet van 3de nationale. Voel je dit ook zo aan?

Het is moeilijk in te schatten wie de favorieten zullen zijn omdat het een totale andere reeks is in vergelijking met vorig seizoen. Ik wil onze ploeg niet met deze druk opzadelen. Laten we de voetjes op de grond houden en elke week ons best doen om te winnen. Kampioen spelen zou mooi zijn, maar is zeker geen prioriteit.

 

Wat gaat er gebeuren als jullie kampioen spelen, zijn jullie bereid om te promoveren?

Zeker en vast!

 

Hoe hebben jullie coach Dirk Spaepen kunnen strikken, toch een coach met een verleden in het Futsal?

Dirk was tot voor twee jaar actief bij KK Malle-Beerse als T2. Ook bij Futsal Topsport Antwerpen en het vroegere Transport Lauwers Ranst was hij actief als hulpcoach/coach. Ik ken Dirk al van in zijn tijd bij TL Ranst. We hebben elkaar niet uit het oog verloren en zo is hij uiteindelijk ook bij ons terecht gekomen. Van TL Ranst naar Solona Ranst met een carrière van 20 jaar ertussen, dat maakt de cirkel rond.

 

Hoe vind je de formule van de competitie van 3de nationale, nu nog maar met 7 (na algemeen forfait Carolo Team Charleroi S) en drie keer tegen elkaar spelen?

Heel eerlijk kan je het niet noemen. Onder andere wij hebben een extra wedstrijd op verplaatsing terwijl enkele ploegen een extra thuismatch spelen. Er waren andere opties.

 

Zou het niet beter zijn voor de afschaffing van 3de nationale en een 2de nationale zonder verplichting van jeugd?

Daar ben ik het niet mee eens. We zouden, volgens mijn bescheiden mening, naar een piramidestructuur moeten gaan met 1 reeks in de Elite, 1 reeks in 2e nationale en 2 reeksen in 3de nationale. Dit is de meest logische vorm. 3de nationale zou ik vrijstellen van jeugdploegen en 2de nationale de U21 en U17 of U15 verplichten. Ik heb de indruk dat het draagvlak voor U13 en jonger toch minder is voor de niet-Elite ploegen. Als we de jeugdploegen in 2de nationale gaan afschaffen gaat het verschil in werking tussen de Elite-reeks en 2de nationale zo groot worden dat die kloof niet meer te dichten zal zijn.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be