Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com

Red Flames winnen hun eerste officiële wedstrijd op schitterende wijze - 22.08.2018

Partners

Newry Leisure Centre was het decor waar gastland Noord-Ierland Zweden, Nederland en onze Red Flames Futsal werden ontvangen voor de eerste voorronde van het EK dat in 2019 zal worden georganiseerd.

Noord-Ierland was de eerste officiële tegenstander van onze Red Flames welke met 4-3 werd gewonnen.

Beide ploegen gingen voor de winst en dit resulteerde dat de supporters werden getrakteerd op een spannende wedstrijd vanaf seconde 1 tot het eindsignaal. België startte de wedstrijd met Z. Lambert in doel, kapitein I. Courtois, T. Van Roie, M. Abdulai Toloba en J. Gomboso.

De Red Flames namen onmiddellijk het initiatief wat al na 15 seconden een mooie aanval oplevert tussen T. Van Roie en M. Abdulai welke op de thuisdoelvrouw besluit. De toon was gezet.

Na 4 minuten komt België toch op voorsprong via T. Van Roie. Noord-Ierland legde zich niet neer met de Belgische dominantie en vecht terug. Bij de gelijkmaker is veel chance gemoeid (13’) waar doelman Z. Lambert een beetje wordt gehinderd door haar gekwetste ploeggenoot T. Van Roie. Na de gelijkmaker bracht I. Courtois België onmiddellijk erna opnieuw schitterend op voorsprong na een heerlijke intrap (14’).

Dit kat en muis spel zal het toonbeeld worden voor het verdere verloop van de eerste speelheft. De gastheren komen na 16’ terug op gelijke hoogte na een hoekschop maar C. Verdonck laat een minuut nadien de Noord-Ierse doelvrouw de bal weer uit het net vissen na een schitterend doelpunt van C. Verdonck op aangeven van kapitein I. Courtois.

De tweede speelhelft begint niet zo spectaculair als de eerste maar de thuisploeg moet alle middelen inzetten om de Red Flames niet verder te laten uitlopen. Midden tweede helft lukt dit toch via M Abdulai. De wedstrijd lijkt gespeeld. Noord-Ierland komt nog terug top op 3-4 en dringen nog aan maar brengt België niet meer in moeilijkheden.

Een schitterende start voor de Red Flames.

Doelpunten: 4’ T. Van Roie (0-1), 13’ H. Mearns (1-1), 14’ I. Courtois (1-2), 16’ B. McKay (2-2), 17’ C. Verdonck (2-3), 30’ M. Abdulai Toloba (2-4), 32’ A. Dempster (3-4).