Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Toppers verliezen opnieuw - 27.10.2018

Partners 


Foto: Belgianfootball.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfootball.be - © all rights reserved

FT Antwerpen en FT Charleroi hadden hun competitiebegin anders voorgesteld. Futsal My-Cars Roselies wint verdient van FT Antwerpen waar volgens coach Karim Bachar iedereen in de spiegel moet kijken na deze nederlaag. Ons lijkt het meer dat er te veel spelers zijn vertrokken en de spelersspoeling dun is geworden bij FT Antwerpen. 

FT Charleroi verliest dan weer zwaar bij revelatie La Squadra Moeskroen. Dat er iets staat te gebeuren in Charleroi is wel duidelijk, want dit kan zo niet verder voor deze topclub. Zo komt FS Gelko Hasselt toch een beetje verassend op een tweede plaats na een grote overwinning tegen Celtic Houthalen dat zonder grinta speelde. In de laatste 4 wedstrijden werd niet meer verloren. 

FP Halle-Gooik wint zonder veel moeite van SAV Futsal Morlanwelz met duidelijke cijfers. Real Noorderwijk had lange tijd zicht op winst maar KK Malle-Beerse kon nog de gelijkmaker scoren in de laatste seconde. Dit gelijkspel is zuur voor Noorderwijk en zoet voor KK Malle-Beerse zegt Frank Belmans voor de camera. Het geteisterde Real Noorderwijk zag El Ghaadaoui uitvallen en afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Frank Luypaert was verbolgen dat de fout niet werd bestraft. Zijn tegenstander Frank Belmans was uiteraard gematigder en denkt dat de fout niet opzettelijk was. 

ZVK Proost Lierse kwam niet verder dan een gelijkspel in Eisden, een punt dat welkom is. .

 

In 2A blijkt MFC Ol. Boys Frasnes geen eendagsvlieg te zijn. Sporting Lodelinsart werd eenvoudig over de knie gelegd en blijft stevig aan de leiding met het maximum van de punten. Futsal Besiktas Gent, de favoriet voor het kampioenschap, verliest opnieuw en moet achtervolgen. CB Futsal Jette Bxl Cap was veel te sterk en won met duidelijke 1-7 cijfers. 

Celtic Châtelineau wint tegen Junkie’s Futsal Boussu terwijl Anderlecht Braine Black Eagles verliest in Futsal Courselles dat zich deze week nog versterkte met Marvyn Dubois die overkomt van Futsal My-Cars Roselies.

In 2B won United Beverlo van een zwak ZVK Meeuwen. Cijfers zeggen voldoende. Het leek erop dat de thuisploeg nog met de handrem op speelde. ZVK Meeuwen was inspiratieloos en speelde niet als ploeg. United ’76 Schoten krijgt van de zeer jonge bende van coach Geert Lambeets, Pibo Hoeselt,  een serieuze oplawaai dat hierdoor hun koppositie verliest aan ZVK Auto 5 Genk.

ZVK Auto5 Genk won in Futsal LL Si Heusden-Zolder waar Bart Schapmans volgens de wedstrijdbladen op de bank zat als assistent coach. Hij zou ook enkele trainingen geleid hebben in Heusden-Zolder. Bart bevestigde aan Belgianfutsal dit van de trainingen maar ontkent dat het coachen terug kriebelt. 

ZVC Renolim Borgloon wint nipt van RSC SDM Koersel. In de tribune zaten verschillende spelers van Celtic Houthalen. Mogen we hier in de komende tijd verwachten dat er sommige spelers Nico Papanicolaou gaan volgen naar Renolim? 

Fortuna Lindenhof Zutendaal dat toch mag verder spelen maar volgende seizoen naar alle waarschijnlijkheid zal degraderen, verloor met een forfaitscore tegen ZVC United Wellen. Voor alle duidelijkheid, de wedstrijd werd wel gespeeld.

De 6-puntenwedstrijd tussen Onbetong UKM Tongeren en ZVK Alken werd gewonnen door Tongeren. De fusieclub ZVK Alken kan spreken van een slechte competitiestart. 

 

In derde nationale winnen de neo-derdeklassers Albacars Futsal Berchem en Real Ardans Okegem hun wedstrijd tegen respectievelijk Futsal United Boxberg Genk en ZVC Geleeg Leopoldsburg.

 

F. Van Beeck / Belgianfutsal.be