Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Eén stomme reactie krijgt meer aandacht dan al het positieve van afgelopen week - 29.09.2018

Partners 


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

De aangekondigde topper tussen FT Antwerpen en FT Charleroi was al bij de rust beslecht. De tweede helft was eigenlijk overbodig geworden en werd door sommige spelers letterlijk genomen. De gevolgen zijn ongezien. FTA dat al jaren veel middelen inzet en een voorbeeld is naar organisatie, komt ongewild door anderen in de kijker.

 

K.K. Malle-Beerse dat sterk aan de competitie is begonnen, trekt de lijn door. In mijn stoutste dromen met een 6 op 9 starten na uitwedstrijden in Antwerpen en Hasselt en thuis tegen Halle-Gooik, had ik nooit voor mogelijk gehouden zegt coach Frank Belmans. 

Proost Lierse dat drie weken terug nog aarzelend begon aan de competitie met een brilscore, won met ruime cijfers bij promovendus SAV Futsal Morlanwelz. Verdient maar we hadden het niet onder markt zegt coach Zico van Lierse.

FPHG kwam een goed gestructureerd Noorderwijk tegen maar slikte toch 3 goals. Volgende week zijn de Europese kleppers Parijs, Benfica en Barcelona aanwezig in de Bress in kader van de UEFA Futsal Champions League. Tegen deze clubs 3 goals binnenkrijgen kan dodelijk zijn.

Celtic Houthalen haalde knap zijn eerste punten binnen bij My-Cars Roselies. La Squadra was duidelijk de betere van Eisden-Dorp dat momenteel 5 basisspelers moet missen. Ik kan mijn jongens niets verwijten zegt coach Merlino na de wedstrijd. 

 

In 2A zien we opnieuw de vele tegendoelpunten bij The Eagles Brussels terwijl promovendus RAAL La Louvière Futsal zijn eerste punten verliest na een gelijkspel tegen Lodelinsart.

Renolim Borgloon, de ploeg in 2B met titelambities, had het in de derby tegen United Wellen niet makkelijk en een zware thuisnederlaag hadden ze zeker niet verwacht. 

Pibo Hoeselt, Futsal LL SI Heusden-Zolder en FC Inter Huy wonnen hun eerste wedstrijd en komen weg van de laatste plaats. RSC SDM Koersel en F. Lindenhof Zutendaal hadden de aanvang van het seizoen zeker anders verwacht en bekleden nu samen de laatste plaats met nul punten.

 

Titelfavoriet Solona Ranst in derde nationale laat momenteel geen steek vallen. Boxberg Genk weerde zich kranig maar kon de punten niet thuishouden. De andere 2 Limburgse clubs, Geleeg Leopoldsburg en 't Siebelke Hoeselt konden ook geen punten rapen en sluiten samen met Ardans Okegem de rangschikking.

 

P. Goris / Belgianfutsal.be