Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Een "super België" wint verdiend met 2-1 - 26.09.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Coach Luca Cragnaz begon met Claus in het doel en Dahbi, Dujacquier, Adnane en Carello Aleixo als veldspelers. Omar Rahou zal de hele match op de bank blijven wegens een voetblessure.

In de beginfase is de balcirculatie veel sneller dan gisteren in Gent wat onmiddellijk resulteerde in een grote kans voor Fusari van Italië, maar die besluit naast. België probeert na de snelle beginfase door te komen en dat resulteert in een doelpunt op de counter via Carello Aleixo op  aangeven van Dujacquier. Italië is tijdelijk van slag en kan moeilijk tot een goede combinatie komen. Ettalaki krijgt nog een kans maar stuit op de doelman. Dan scoort Italië plotseling uit het niets via Fortini na aarzelend verdedigen van de Belgen. De match is nu meer in evenwicht waarbij de Italianen toch kleine kansjes krijgen via Fortini, Azzoni en De Luca. Daarna kan Dujacquier drie maal uithalen maar Molitierno staat telkens op de goede plaats. In de voorlaatste minuut doet Carello Aleixo nog een mooie actie maar de doelman staat in de weg. Er wordt voor rust gefloten na een zeer mooie en snelle eerste helft.

 

De tweede helft begint België met het zelfde 5-tal als in de eerste helft. Claus wordt al in de eerste seconde op de proef gesteld door Fortini. De tweede helft is ook nu op een zeer hoog tempo begonnen. Cesaroni mag op de flank doorgaan maar stuit op Claus. Dujacquier  krijgt ook twee kansjes maar besluit te zwak op de doelman. Een schitterende actie van Fusari wordt niet beloond met een doelpunt, Claus redt wederom. Daarna moet hij nogmaals verschillende keren tussenkomen op aanvallende impulsen van de Italianen. Chaïbaï krijgt geel voor een fout op een doorgebroken speler, en op de rebound van die vrije trap schiet Fortini op de paal. Na 10 minuten zitten we al op 5 fouten voor de Italianen en 4 voor de Belgen maar beide teams  denken niet om gas terug te nemen. De Luca wordt vrijgespeeld door Fortini maar mikt naast. Het duel blijft gelijk opgaan. Dujacquier kan nog enkele malen op goal schieten maar vergeet te scoren. Beide teams gaan tot het einde van de wedstrijd vol voor de winst. Het is Reda Dahbi voor België dat in de slotfase, 1.7 seconde voor affluiten, het winnend doelpunt scoort.

België is in extase na een schitterende tweedaagse.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be