Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Staf Verbeeck - Futsal Topsport Antwerpen - over het seizoen 2018/19 - 05.09.2018

Partners


De Belgische competitie gaat eentje zijn met 2 snelheden, Halle-Gooik op Europees niveau tegen de rest. Is dit goed voor het Belgische futsal?

Halle Gooik is op een zeer korte termijn uitgegroeid tot een prof team met heel wat uitstraling op allerlei gebied met een bepaalde visie die duidelijk merkbaar is binnen de club .

Dat dit goed is voor het Belgisch futsal , jazeker, hopelijk trekken een aantal ploegen zich hieraan op, elk met zijn eigen visie . Het algemeen niveau moet omhoog, dat start bij de jeugdopleiding tot de elite, van bestuur tot de medewerkers .

 

Met El Ghaadaoui en El Makrini verliest Antwerpen wel sportief 2 waardevolle spelers. 

Gaat de jeugd deze leemte kunnen opvullen? Wat zijn de verwachtingen en wanneer is het seizoen geslaagd?

FT Antwerpen heeft een bepaalde visie en blijft deze trouw, zoveel mogelijk Antwerpse spelers vanuit de jeugdopleiding laten doorgroeien en deze jongens kansen geven. We hebben voor het komend seizoen gekozen om twee beloftevolle jongeren te laten doorstromen van de beloften naar de elite, we hebben 3 extra  jongeren aangetrokken (twee die ook de jeugdopleiding van FTA gevolgd hebben) om de zes ervaren spelers bij te staan en hier zelf sterker uit te komen . Uiteraard moeten hier dan spelers voor vertrekken. Wij wensen deze vertrokken spelers veel succes in de toekomst.

FTA heeft de volgende ambitie, steeds bij de top vier spelen, jongere spelers beter maken, het Halle-Gooik moeilijk maken in de onderlinge confrontaties, trachten een prijs te nemen: doel de finale BVB, onze supporters en talrijke sponsors trachten te verwennen met aangenaam en attractief futsal.

Wij staan met 200% achter Karim Bachar als sportief verantwoordelijke en de volledige staf om er weer tegenaan te gaan en iedereen te laten genieten, van sponsers tot supporters.,

 

De meeste clubs trainen goed en werken hard. Kunnen er nog verrassingen zijn?

Verrassingen kunnen altijd, Halle-Gooik is de te kloppen ploeg maar in een match kan alles, FTA heeft dit al meermaals bewezen.

Ik denk ook dat Noorderwijk een goede ploeg zal hebben en verwacht hen bij de top 5, niet onderschatten wat Gelko Hasselt , Malle-Beerse , Proost Lierse en Charleroi gaan realiseren met toch wel veel  nieuwe spelers die moeten ingepast worden.

Belangrijk gegeven is, zorg eerst dat de structuur en bestuur er staat, daarna komt het sportieve aan bod met goede opleiding en doorgroeimogelijkheden .

  

Welke speler van de concurrentie (lees Halle-Gooik) had je graag bij jullie gezien?

Halle-Gooik heeft allemaal goede spelers maar vooral topdoelman. Onze visie trouw heeft geen enkele speler van hen onze interesse.

 

P. Goris / Belgianfutsal.be