Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Nicolas Greco - La Squadra Mouscron - over het seizoen 2018/19 - 26.08.2018

Partners


Nicolas, de Belgische competitie gaat eentje zijn met 2 snelheden, Halle-Gooik op Europees niveau tegen de rest. Is dit goed voor het Belgische futsal?

Ja, het zal  een kampioenschap zijn met 2 snelheden, omdat Gooik opnieuw boven alles zal staan, maar ik denk dat het heel goed is voor het Belgische zaalvoetbal dat er een locomotief is zoals Gooik, er zullen sterren zijn in ons kampioenschap, het zal aantrekkelijker zijn en vooral ons kampioenschap wordt in de schijnwerpers gezet.

 

Mouscron was vorig seizoen de verrassing van de eerste competitiehelft. Op het einde van het seizoen wisten jullie zich nog nipt te plaatsen voor de play-offs. De ploeg is dit seizoen niet echt versterkt. Wat zijn de verwachtingen dit seizoen en wanneer is het seizoen geslaagd?

Het is waar dat we vorig jaar de verrassing waren van het begin van het seizoen. We waren in de top 5 gedurende 19 speeldagen met op het einde de welverdiende play-offs en een geweldige ronde in de Belgische beker, pas geëlimineerd op 30 seconden van het einde door het Lierse van Zico en Neukermans.

Op het niveau van transfers, niet veel, behalve Beeckman en El Yassini, vertrouwen we zoals altijd op stabiliteit omdat er weinig vertrekken. Varela keert terug naar Portugal.

Onze verwachtingen blijven hetzelfde als die van de andere jaren, en indien mogelijk de play-offs. Dan is het een succesvol seizoen voor ons.

 

De meeste clubs trainen goed en werken hard. Kunnen er nog verrassingen zijn? 

Logisch dat alle clubs hard werken op dit moment, degene die niet hard werken zullen het moeilijk hebben in D1 KBVB. Met het begin van het seizoen in het vooruitzicht kunnen we onze voorbereiding verdiepen. Verrassingen zijn er altijd maar de top 4 blijft hetzelfde als vorig jaar denk ik.

 

Welke speler van de concurrentie (lees Halle-Gooik) had je graag bij jullie gezien?

Grello is voor mij de meest indrukwekkende speler van het Belgisch kampioenschap.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be