Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Angelo Barba - Sushi à la Vie Futsal Morlanwelz - over het seizoen 2018/19 - 23.08.2018

Partners


Angelo, de Belgische competitie gaat eentje zijn met 2 snelheden, Halle-Gooik op Europees niveau tegen de rest. Is dit goed voor het Belgische futsal?

Futsal Project Halle-Gooik is een uitstekende etalage voor het Belgische zaalvoetbal op Europees niveau. Er is geen twijfel over het kampioenenteam van België en dit sinds jaren. Dit jaar zal de kloof tussen Halle-Gooik en de andere teams nog groter zijn.

 

SAV Futsal Morlanwelz gaat in eerste met quasi dezelfde ploeg van vorig seizoen aantreden. Gaat de jeugd van Morlanwelz deze stap wel aankunnen? Wat zijn de verwachtingen dit seizoen en wanneer is het seizoen geslaagd?

Het doel van de club is het behoud. Morlanwelz wil de jeugd kansen geven. Veel van onze jonge spelers spelen nu in verschillende teams op verschillende niveaus op nationaal niveau. We gaan door op deze lijn. Jongeren een kans geven, blijft onze filosofie.

 

De meeste clubs trainen goed en werken hard. Kunnen er nog verrassingen zijn? 

Voor de titel van kampioen van België zal er geen twijfel zijn.
Aan de andere kant zijn de ploegen Proost Lierse, My-Cars Roselies teams die de toppers wel het vuur aan de schenen leggen. Futsal Topsport Antwerpen, FS Gelko Hasselt en Futsal Team Charleroi zijn volgens ons de meest serieuze outsiders.

 

Welke speler van de concurrentie (lees favoriet Halle-Gooik) had je graag bij jullie gezien?

Halim Ettakali, Marvin Ghislandi en Matteo Cordier zouden spelers zijn die perfect zouden evolueren in onze groep. Van de meest ervaren spelers zijn denk ik aan Grello en Leo Carello, namelijk spelers met veel spel-intelligentie.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be