Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   



Het Belgische Futsal heeft ook zijn Red Flames - 05.07.2018

Partners


© UEFA
© UEFA

Met de Belgian Red Flames Futsal heeft de KBVB een nieuw nationaal team! In augustus start hun eerste EK-kwalificatiecampagne.

Luca Cragnaz, bondscoach van de Rode Duivels Futsal, is voortaan ook bondscoach van de Red Flames Futsal. In februari 2019 organiseert de UEFA immers voor het eerst een Europees Kampioenschap Futsal voor nationale vrouwenteams, dat elke twee jaar zal plaatsvinden.

 

23 landen, waaronder ook de gloednieuwe Belgian Red Flames Futsal, dingen mee naar vier tickets voor het EK. Het kwalificatieparcours verloopt via een voorronde en een hoofdronde. Op 5 juli werd in Nyon de samenstelling geloot voor de allereerste ‘voorronde’ van de Futsalvrouwen.

 

Voorronde (21-26 augustus 2018)

De dertien hoogst gerangschikte landen qua coëfficiënt (UEFA Futsal) zijn vrijgesteld van de voorronde. België is daar niet bij dus moeten onze Flames de voorronde afwerken. De voorronde is een kwalificatietonooi. In totaal vinden drie voorrondetornooien plaats, waarvoor de organisatie werd toegewezen aan Moldavië, Litouwen en Noord-Ierland. De drie groepswinnaars gaan door naar de hoofdronde. De Red Flames Futsal werken de voorronde af in Noord-Ierland met ook nog Nederland en Zweden als tegenstanders.

 

Hoofdronde (11-16 september 2018)

Bij de hoofdronde maken de dertien teams die geen voorronde moeten afwerken hun intrede. In totaal vinden hoofdrondes plaats: in Kroatië, Oekraïne, Portugal en Spanje. De vier groepswinnaars werken het EK af, in februari 2019. De organisatie van het EK wordt toegewezen aan één van de vier gekwalificeerde landen.

Op 23 en 24 juni vond een eerste stage plaats voor de Flames. Hun voorbereiding op de voorronde start binnenkort!

 

Dit was de selectie voor de stage in juni:

Shana Ahmed (KSK Heist) , Michelle Colson (OH Leuven), Imke Courtois, Charlotte Cranshoff (Standard de Liège), Elisabeth Diaz Mariscal (ASE De Chastre), Liesl Dupont (KV Mechelen), Justine Gomboso (RFC Liège), Zélie Lambert (OH Leuven), Manon Leclercq (U Saint Ghislain Tertre Hautrage), Karen Meeus (KFC R. Wezemaal), Natasha Ribbens (Woluwe), Tinne Van Den Bergh (KW FC Wuustwezel), Tine Van Roie (KW FC Wuustwezel), Celine Verdonck (RFC Liège).

Internetbron:  

KBVB (2018). Red Flames Futsal tegen Nederland, Zweden en Noord-Ierland! Geraadpleegd op 05 juli 2018 via http://www.belgianfootball.be