Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   ZVK Proost Lier van Rodrigo Zico alleen leider - 06.10.2018

Partners 


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Niemand uit het Nationale futsal had gedacht dat de grote uitdager van FPHG, Futsal Topsport Antwerpen, met twee nederlagen in de eerste maand, de competitie zo matig zou starten. De grondig vernieuwde ploeg van Gelko Hasselt kan voorlopig ook nog niet  overtuigen. Proost Lierse dat het seizoen begon met een scoreloos gelijkspel blijkt nu wel op volle toerental te draaien en staat verrassend aan de leiding (met één match meer gespeeld dan FPHG). Ook het Malle-Beerse van F. Belmans blijft elke week bevestigen. 

 

Proost Lierse wint de derby tegen FT Antwerpen met 7-5. Zico heeft met zijn troepen een 10 op 12 en dit mag zeker geslaagd worden genoemd. FT Antwerpen waar gisteren El Fashi zijn afscheid kondigde,  heeft nog maar 3 punten in de competitie. Moeten ze de koppen bij mekaar steken om de ploeg terug op de rails te krijgen of is het gewoon pech?

De vice-kampioen van de laatste twee seizoenen,FS Gelko Hasselt, komt opnieuw niet verder dan een gelijkspel in Noorderwijk.

In de twee wedstrijden onderaan wint La Squadra Moeskroen tegen Futsal My-Cars Roselies. Voor Greco en co is dit een 7 op 12, een geslaagde start. Roselies daarentegen had hun competitiestart anders voorgesteld en is nog op zoek naar hun eerste overwinning. Celtic Houthalen tegen SAV Futsal Morlanwelz bleef steken op een uitzonderlijke 0-0. In de eerste helft waren de beste kansen voor de Limburgers maar in de tweede helft heeft Morlanwelz Houthalen continu onder druk gezet. Een punt voor beide ploegen is correct.

 

In tweede nationale A zien we de logische overwinning van CB Futsal Jette BXL Cap tegen The Eagles Brussels. Anderlecht Braine Black Eagles verliest daarentegen verrassend punten tegen Carolo Team Charleroi en Bouraza-Medina Brussel is de meerdere van Sporting Lodelinsart.

In twee B neemt ZVK Meeuwen de koppositie over na een 5-0 winst tegen Onbetong UKM Tongeren. De leider, United '76 Schoten, verliest verrassend thuis tegen Auto5 Genk en RSC SDM Koersel stuurt ZVK Alken puntenloos naar huis. De Alkense fusieploeg ZVK Alken is op zoek zijn naar een nieuwe trainer want huidige coach Rudy Pauwels zou hebben aangegeven te willen stoppen. ZVC United Wellen wint de derby tegen Pibo Hoeselt en Beverlo gaat op zijn elan van vorig seizoen verder.

Promovendus Renolim Borgloon wint vrij gemakkelijk bij FC Inter Huy. Voor Lindenhof Zutendaal wordt het vrij problematisch. De beloften hebben reeds voor de derde keer forfait gegeven, nu al twee keer na mekaar. Als ze de volgende week opnieuw forfait geven zal de ploeg uit de competitie genomen worden. Het reglement zegt dat wanneer eenzelfde ploeg in de loop van eenzelfde kampioenschap dat aanleiding geeft tot stijgen en/of dalen of van de nationale beloften, drie keer achtereenvolgens of vijf keer in de loop van het seizoen forfait heeft verklaard, legt de bevoegde instantie haar een algemeen forfait op. De club kan dan volgend seizoen slechts deelnemen aan de laagste provinciale afdeling (art. F1526). 

 

In derde nationale zal het voor het kampioenschap tussen Solona Ranst en Defra Cars Grace-Hollogne gaan. Defra Cars wint overtuigend in ZVC Geleeg Leopoldsburg. Jan Aerts, de coach van Leopoldsburg: ”Dit is misschien de beste ploeg van de reeks”. ’t Siebelke Hoeselt en Real Ardans Okegem winnen hun wedstrijd.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be