Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Voorbeschouwing speeldag 11: Worden de competities net voor de feesten reeds in een definitieve plooi gelegd? - 13.12.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Tweede en derde nationale spelen voor de feesten nog 2 competitiewedstrijden. De elite ploegen, nog eentje. Vier wedstrijden worden nu vrijdag afgewerkt, de overige volgende week.

 

Real Noorderwijk dat vorige week op een overtuigende wijze zijn eerste competitiewedstrijd wist te winnen in Eisden-Dorp, trekt nu naar Proost Lierse. Kunnen de jongens van Frank Luypaert een vervolg breien? Makkelijk zal het zeker niet zijn.

Promovendus SAV Futsal Morlanwelz dat sinds vorig weekend nu de laatste plaats  bekleed in de rangschikking, ontvangt La Squadra Mouscron. Zeker geen makkelijke wedstrijd maar in derby’s is alles mogelijk.

Celtic Houthalen ’94 dat sinds aanvang van het seizoen sportief het moeilijk heeft, ontvangt de nummer twee Krijnen Keukens Malle-Beerse. De Limburgers zullen er alles aandoen om punten te sprokkelen. Eenvoudig zal het tegen Dillien en co zeker niet zijn.

Eisden-Dorp moet naar de FTA en is hopelijk bij aanvang van de wedstrijd bij de les anders wacht hen een lastige avond.

Tenslotte is er de derby tussen de Carolo's van Futsal My-Cars en Futsal Team Charleroi.

 

In 2A trekt de leider naar de laatste Carolo Team. In principe mag dit geen probleem zijn voor de leider. Op het programma staat ook de derby tussen Sporting Lodelinsart en Celtic AV Châtelineau. Deze kan elke richting uit.

Besiktas Gent (met nieuwe hoofdtrainer Bart Michiels) en RAAL La Louvière Futsal hebben beide een lastige uitwedstrijd bij respectievelijk Anderlecht Braine Black Eagles en MFC Ol. Boys Frasnes. Bij verlies doen ze waarschijnlijk niet meer mee voor het kampioenschap en zal de titelstrijd waarschijnlijk gaan tussen en Jette en Frasnes.

 

In tweede B, de nationale reeks met allemaal streekderby’s, is er de interessante ontmoeting tussen de mogelijke degradanten ZVK Alken en Lindenhof Zutendaal. Een echte zes punten wedstrijd.

Het ondermaatse Heusden-Zolder ontvangt het wisselvallige ZVK Meeuwen. Mits verlies komt de ploeg echt in de problemen.

Inter Huy dat de laatste weken twee keer wist te winnen, trekt naar het verrassende Schoten.

Wellen en Beverlo trekken naar Koersel en Onbetong Tongeren. Normaal mogen de nummers één en twee geen problemen kennen maar daar dreigt meestal het gevaar.

Tenslotte is er de derby tussen het ervaren Renolim Borgloon en  het jonge Pibo Hoeselt.

 

 In 3B kan Solona Ranst mits winst thuis tegen Albacars Berchem terug op gelijke hoogte komen van de leider Grâce-Hollogne

 

P.  Goris / Belgianfutsal.be