Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Geen verrassingen in de beker van België en Real Noorderwijk geeft na hun eerste competitiewinst de rode lantaarn door aan SAV Fusal Morlanwelz - 08.12.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

De logica is gerespecteerd in de 1/8-finale van de Beker van België. CB Futsal Jette BXL Cap, Futsal Team Charleroi, Futsal Project Halle-Gooik en Futsal Topsport Antwerpen gaan gemakkelijk door naar de kwartfinales. Tweede nationaler ZVC Renolim Borgloon dat zich thuis kranig verweerde, moest toch zijn meerdere erkennen tegen KK Malle-Beerse.

De verliezende bekerfinalist van 2018, Proost Lierse, werd door Gelko Hasselt gewipt. De Pallieters kwamen vijf minuten voor het einde nog sterk terug tot 5-4 maar na de rode kaart van Yassin Qoli stopte ook de opmars. Zeker toen S. Sleypen direct erna de 6-4 scoorde, waren alle twijfels weg.

Het Henegouwse duel tussen La Squadra Mouscron en Futsal My-Cars Roselies eindigde onbeslist. Penalty’s duiden Roselies als overwinnaar aan. De mooiste quote komt nog van United Beverlo. Na hun zware nederlaag tegen FP Halle-Gooik dat nog enkele kernspelers liet rusten (Patias en Dujacquier): “We hebben niet verloren, we hebben geleerd”.

Maandag wordt de laatste wedstrijd van deze bekerronde gespeeld,  namelijk het duel tussen de derdeklassers ZVC Geleeg Leopoldsburg en ZVC Solona Ranst. 

In de Beker van België bij de U21 ontmoette de bekerfinalisten van vorig seizoen elkaar nu in de 1/8-finale. Pibo Hoeselt stuurde FT Antwerpen met duidelijke 6-2 cijfers terug huiswaarts en zijn nu zeker één van de favorieten voor de eindwinst.

 

In de competitie was er één duel in eerste nationale, Real Noorderwijk behaalde zijn eerste overwinning bij ZVK Eisden-Dorp. Eisden-Dorp speelde een zeer zwakke eerste helft en stond dan ook 0-2 achter bij de rust. Toen Real in de tweede helft verder uitliep tot 0-4 was het kalf verdronken voor de Maaslanders. Ze probeerden nog met vliegende keeper maar meer dan ijdele hoop was het niet.

In tweede nationale B won FC Inter Huy verrassend tegen ZVK Auto5 Genk. Huy kan zich nu optrekken aan de 6 op 6 uit hun laatste twee competitiewedstrijden. Opmerkelijk is ook de overwinning van ZVK Alken in Heusden-Zolder. Dit heeft tot gevolg dat  Fortuna Lindenhof Zutendaal de rode fakkel krijgt toegestopt en met de sanctie die ze aan het einde van het seizoen boven hun hoofd hangt, (indien de KBVB natuurlijk hun eigen regels volgt) wegens het forfait van de beloften, zullen ze twee reeksen dalen naar 1ste provinciale indien ze op deze degradatieplaats blijven staan.

In derde neemt Defra Cars Grâce-Hollogne de leiding over van Solona Ranst na hun overwinning in Albacars Berchem, weliswaar met drie wedstrijden meer gespeeld.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be