Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Mooie affiches in zowel de Beker als de competitie - 07.12.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Deze avond staat in functie van de Beker van België. Zowel voor de A-teams als de beloften. 

Toch worden er enkele competitiewedstrijden afgewerkt. Zo trekt een gehavend Real Noorderwijk naar het Maasland waar  ZVK Gelko Eisden-Dorp deze week zich nog versterkte met Abderrazak Ziriouhi van Gelko Hasselt. Hij keert dus na 4 maanden terugkeert naar zijn club van oorsprong.

 

In tweede nationale A is er de Brusselse derby tussen And. Braine Black Eagles en Bouraza Medina. In 2B werd afgelopen woensdag de topper tussen de ongeslagen leider United Beverlo en United Wellen afgewerkt. Voor het eerst dit seizoen kon Beverlo de wedstrijd niet naar zijn hand zetten. Een 1-1 eindstand kon iedereen wel mee leven maar beide ploegen hadden voldoende mogelijkheden om te winnen. Deze avond werken 2 fusieclubs waar het sportief niet loopt zoals verwacht, Heusden-Zolder en Alken, een niet verwachte degradatiewedstrijd af. De laatste in de rangschikking FC Inter Huy gaat thuis opnieuw proberen te stunten. Auto 5 Genk is gewaarschuwd. Ook ZVK Meeuwen had dit enkele weken terug niet verwacht. Tenslotte trekt in derde Grace-Hollogne dat vorige week belangrijke punten liet liggen in Leopoldsburg, naar Albacars Berchem. 

In de beker zullen zeker 3 Elite clubs de bekercompetitie moeten verlaten.

Celtic Houthalen trekt naar het wisselvallige FT Charleroi. Verder is er het Henegouwse treffen in La Squadra Mouscron tegen My-Cars Roselies. De topwedstrijd op deze bekerspeeldag is tussen Gelko Hasselt en Proost Lierse. In de competitie moesten de Pallieters nipt de duimen leggen tegen Gelko en na de zwakke thuisprestatie van Lierse in de Benecup, zullen de spelers van R. Zico iets willen rechtzetten. 

Verder speelt de ongeslagen leider van derde, Solona Ranst naar Geleeg Leopoldsburg.  Beide ploegen willen hun goed competitieseizoen kleuren met een plaats in de volgende ronde. 

De uittredende bekerwinnaar moet naar Beverlo. Voor de Limburgers de wedstrijd van het seizoen. Grello en co mogen normaal geen probleem hebben met de kampioen van 2018 uit 2B.

FT Antwerpen, Futsal Jette en Malle-Beerse zakken allemaal ook af naar Limburg. Als de logica wordt gerespecteerd, mogen ze geen probleem hebben. 

Zeven Limburgse ploegen spelen voor een plaatje in de kwartfinale. Het kunnen er ook geen zijn. Dat is nu net het mooie van Futsal.

 

P.  Goris / Belgianfutsal.be