Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Futsal Project Aarschot is de clubnaam van de stichter SSB en Futsal World - 07.12.2018

Partners


Logo: FP Aarschot - © all rights reserved
Logo: FP Aarschot - © all rights reserved

Reeds 15 jaar is er geen Futsalclub van de KBVB meer actief in de ruime regio rond Aarschot. Toen destijds de mensen van Frigas Aarschot ermee stopten, bestonden er enkel nog enkele (kleine) clubs uit de BZVB waarvan er ondertussen ook reeds meerdere zijn gestopt.

 

Gisteren werd het nieuwe project in Aarschot voorgesteld onder geruime belangstelling. De nieuwe bezielers van de club, andere clubbestuurders, coaches, bondsmensen, lokale en nationale politici, handelaars, lokale en nieuwsgierigen, ze waren er allemaal. Plaats van gebeuren was het prachtige vergader en conferentiecomplex “Capucienenklooster” in het stadspark van Aarschot.

Stichter van de club, de 26-jarige Yannick Arnoets en bezieler van Streetsoccer Belgium (SSB) en Futsal World, heeft de zaalvoetbalmicrobe via de genen meegekregen van zijn vader Dirk Arnoets. Dirk heeft meer dan 25 jaar ervaring in het Futsal. Eerst als speler, later als bestuurder in Aarschot en Hasselt op het hoogste niveau en nu nog als spelersbemiddelaar tussen buitenlandse managers en Belgische Futsalclubs. Door terug te keren naar de roots waar destijds alles begon, is de cirkel rond vertelt hij. Met mijn ruime ervaring wil ik graag mijn zoon bijstaan om dit project te laten slagen. Wat destijds als een hobby bij Yannick begon, is momenteel een volwaardige organisatie en zijn broodwinning geworden. Het kon dus niet uitblijven dat hij ooit een club zou opstarten. De frisse en zelfverzekerende aanpak heeft iedere aanwezige zeker aangesproken. Futsal Project Aarschot zet in op organisatie, kwaliteit en professionaliteit. Doelstelling is volgend seizoen te starten in tweede nationale en volledig te voldoen aan de licentievoorwaarden.

Als gastspreker was algemeen manager Lieven Baert van landskampioen FP Halle-Gooik uitgenodigd. Er zijn misschien gelijkenissen bij de opstart van dit project, maar geen enkel project is hetzelfde vertelt een aanwezige clubbestuurder. Binnen 15 jaar kunnen we vergelijken …

 

P. Goris / Belgianfutsal.be