Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com

België morst met de kansen en kan goed spel nog niet omzetten in een overwinning - 06.12.2018

Partners

© Aleksander Lubinski/Urzad Miejski w Kwidzynie

België kon eind september, weliswaar in eigen land, Futsal-grootmacht Italië nog in bedwang houden. Was het Nationale team in een opwaartse spiraal? Blijkbaar kon de nationale ploeg met enkele nieuwelingen (Souliemane Ouadi en Lucas Diniz Pinheiro) de goede prestaties in Gdansk wel bevestigen op spelniveau maar niet omzetten in een eindresultaat.

Na de kleine nederlaag van maandag waarin de Belgen een heel goede eerste helft speelden maar niet efficiënt waren en dus beter verdienden, kregen onze Devils gisteren een zware nederlaag van de Polen aangesmeerd (7-2).

In de tweede wedstrijd van gisteren begonnen onze mini Duivels opnieuw goed maar wordt er opnieuw nagelaten de grote kansen af te werken.  De Polen doen dat wel. Ze scoren twee keer op een stilstaande fase en straffen de fouten in de verdediging onmiddellijk af. Als dan T. Leszcak net voor rusten voor de derde keer de weg naar doel vindt, gaat België rusten met een 3-0 achterstand.

Na de peptalk van de bondscoach Cragnaz onder rust begonnen onze mini duivels aanvankelijk beter aan de tweede helft maar moesten toch direct een vierde doelpunt slikken van Lutecki (21’). Dit was een mentale slag voor de ploeg. Toch beheersten de jongens van L. Cragnaz het spel maar het was onvoldoende voor succes. Een technisch goed spel is geen garantie voor een goed resultaat wordt zelfs in de Poolse media geschreven. De laatste negen minuten werd nog geprobeerd om met een meespelende doelman te spelen maar verder dan de eerreddende doelpunten van Dujacquier en Ouadi kwamen de duivels niet. Met nog drie tegendoelpunten in de laatste zes minuten (R. Gładczak 34’ , T. Lutecki 36’ en M. Zastawnik 39’) werd het een overdreven uitslag. Valentin Dujacquier had zijn vijftigste futsal-interland zeker anders voorgesteld.

De weg naar het WK is nog lang vertelt de bondscoach aan Belgianfutsal. Ik heb wel een ploeg gezien met een goede mentaliteit, veel inzet en motivatie. Het is jammer van het resultaat. Zeker in de eerste wedstrijd hadden we meer verdiend. Maar dit is ook het verschil tussen de ploegen van pot 2 die vorige keer het EK hebben gespeeld en ons. We weten nu waaraan wij moeten werken en moeten verbeteren om tegen dergelijke ploegen te winnen besluit hij.

Volgende week is er de trekking voor de “Preliminary Round” en “Main Round”.