Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com

FC Eindhoven verwerft goede uitgangspositie voor de BENECUP 2018/2019 - 04.12.2018

Partners

Afgelopen vrijdag speelde Proost Lierse, de verliezend bekerfinalist van vorig seizoen, de heenwedstrijd om de BENECUP tegen FC Eindhoven.

Al heel vroeg in de wedstrijd klom FC Eindhoven op voorsprong via Jordany Martinus (ex FS Gelko Hasselt). De Nederlanders speelden goed georganiseerd waardoor de Pallieters geen opening konden vinden. Zelfs niet wanneer er werd gespeeld met vliegende doelman. Zo werd er gerust bij een 0-1 tussenstand.

In het begin van de tweede helft was de thuisploeg opnieuw niet bij de les en kon FC Eindhoven via D. van den Eijnden de voorsprong opdrijven tot 0-2. Lierse kon zijn normale spel niet ontwikkelen en moest de wet van de sterkste ondergaan. Ex Noorderwijk en Halle-Gooik speler Mouhcine Zerouali nette midden de tweede speelhelft na fraai samenspel met Martinus en Raphinha de 0-3. Wanneer Martinus het spel van vliegende doelman ook nog afstraft lijkt de terugwedstrijd volledig overbodig.

Maar Qoli en Anik vinden de laatste vijf minuten toch nog de weg naar het doel en zo mag Proost Lierse misschien toch nog hopen. Een goede uitgangspositie is dit niet maar in futsal is alles mogelijk. Er zal op 21 december in Eindhoven uit een heel ander vaatje getapt moeten worden wil het de Cup mee naar Lier nemen.