Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Voorbeschouwing : Alle aandacht naar tweede en derde nationale - 29.11.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Volgende week spelen onze Futsal-Devils een dubbele interland in Polen. Om deze reden worden er geen competitiewedstrijden in eerste nationale afgewerkt. Enkel La Squadra Mouscron en K.K. Malle-Beerse welke geen internationalen afleveren, spelen morgen vrijdag toch hun tiende competitiewedstrijd.

 

De puike tweede in het klassement, K.K. Malle-Beerse, moet naar het verre La Squadra van Nicolas en Adriano Greco. Dit is voor iedereen een moeilijke verplaatsing. Mouscron heeft een stevig geheel dat altijd goed gesloten speelt en weinig ruimte weggeeft aan de tegenstander.

Malle-Beerse dat op zijn best is als ze ruimte krijgen en naar hartenlust mogen counteren, zal waarschijnlijk het op een andere manier moeten doen. Dit hebben ze reeds bewezen maar in de wedstrijd tegen Noorderwijk werd ook aangetoond dat daar misschien toch hun kwetsbaarheid ligt. Met S. Dillien in de rangen hebben ze zeker iemand in de rangen die op elk moment kan ontploffen met een sublieme actie. "We weten dat ze een paar goede spelers in hun rangen hebben" gaat Bram Meyers, ex-doelman van Gelko Hasselt en Eisden-Dorp, verder. "Dus we zijn zeker op onze hoede. Moeskroen thuis staat meestal garant voor veel doelpunten in elke wedstrijd. Als we een goed blok vormen en werken voor elkaar kunnen we hopelijk met de drie punten terug de bus op. "

 

In 2A won RAAL La Louvière afgelopen maandag een inhaalwedstrijd tegen Futsal Courcelles met 4-2. Door deze overwinning sluit RAAL terug aan met de subtop terwijl Futsal Courcelles door de nieuwe nederlaag (slecht 4 op 12 in de laatste  vier wedstrijden) op vier punten blijft van de leider Futsal Jette dat tot op heden twee wedstrijden minder afwerkte. RAAL La Louvière kan vrijdag mits een overwinning tegen de leider Futsal Jette, het kampioenschap volledig nieuwe spankracht bezorgen.  De Portugese speler-trainer, Araujo Castro Neves, zal zijn spelers zeker behoeden voor een uitschuiver.

Bouraza-Medina, een zeer wisselende ploeg welke niet mag onderschat worden, ontvangt Besiktas Gent. Virtueel staan ze op slechts drie punten van de leider.

Boys Frasnes de verrassende tweede, trekt naar Junkie’s Futsal Boussu. Na een gelijkspel en de zware nederlaag van de bezoekers tegen Jette, zal zeker iets proberen recht te zetten.

Carolo Team Charleroi met slechts één schamel puntje moet de stadsgenoten en vice-kampioen van vorig seizoen, Celtic AV Châtelineau partijgeven. De eerste overwinning van het seizoen is misschien moeilijk maar in derby’s is alles mogelijk. De Eagles Brussels, dat het seizoen catastrofaal was begonnen met zeven zware nederlagen, speelt tegen rechtstreekse degradatiekandidaat Sporting Lodelinsart. Mits een overwinning, krijgen de Eagles iets meer ademruimte.

 

Ook in 2B staan enkele interessante wedstrijden op het programma. ZVK Alken zal de schade proberen te beperken tegen de onbedreigde leider United Beverlo. Een tweede overwinning van de Alkense fusieclub verwachten we niet onmiddellijk. ZVK Meeuwen dat vorige week verrassend onderuit ging bij Hoei, ontvangt United Wellen dat terug op volle sterkte kan aantreden. Zij recupereren J. Opdenakker. Als de Wellense Bokkenrijders zegevieren in Meeuwen, is er volgende week woensdag 5/12 de topper in de sporthal 't Beverke tegen de leider United Beverlo.

Auto 5 Genk krijgt het jeugdige Pibo Hoeselt op bezoek. Na een aarzelende start bevestigen de jongeren van coach G. Lambeets wekelijks hun talent. Bij winst nemen ze de derde plaats over van Auto 5.

Renolim trekt naar de United Tongeren. Daar zal Jo Verdin nog een tijdje de taak van coach I. Hechtermans overnemen aldus A. Werelds. Tenslotte moet Zutendaal de moeilijke verplaatsing naar Schoten maken. Zal daar gewezen veelvoudig internationaal S. El Haoual zijn schoenen opnieuw aandoen zoals vorige week in Wellen?

 

In derde speelt de leider Solona Ranst deze week niet. De tweede in de rangschikking gaat naar Geleeg Leopoldsburg. Tenslotte ontvangt de voorlaatste, ’t Siebelke Hoeselt, de laatste Boxberg Genk dat dit seizoen nog niet kon winnen    

 

P. Goris / Belgianfutsal.be