Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   



Voorbeschouwing speeldag 10: Drie topaffiches in 2B - 23.11.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Het zwaartepunt van deze speeldag wordt in 2B gespeeld. Hier ontvangt de autoritaire leider United Beverlo de tweede in de stand ZVK Auto5 Genk. De andere outsider ZVC United Wellen speelt ook een cruciale wedstrijd tegen de verrassing van de competitie United '76 Schoten. Indien Renolim Borgloon, de club in tweede met grootse ambities, nog een kansje denkt te hebben voor het kampioenschap, dan mag het best geen punten meer verliezen. De verplaatsing naar Futsal LL SI Heusden-Zolder zal zeker geen eenvoudige opdracht zijn. De ploeg van Roberto Guillen dat tot op heden ver beneden de verwachtingen presteert, heeft misschien een knalprestatie nodig om vertrokken te zijn.

 

In eerste nationale kan FP Halle-Gooik zich terug concentreren op het kampioenschap. Het aangekondigde afscheid van Fernandao na het Europees avontuur lijkt nu een feit. Na hun sterke wedstrijd tegen de Spaanse en Europese nummer 1 (2018), Inter Movistar Madrid , werd de laatste wedstrijd tegen het Sloveense KMN Dobovec een kleine teleurstelling. Manager Lieven Baert was voor de camera hier zeer duidelijk in. 

FP Halle-Gooik trekt naar ZVK Eisden-Dorp. Proost Lierse, FS Gelko Hasselt en KK Malle-Beerse moeten de punten thuis kunnen houden. La Squadra Moeskroen zal proberen om FT Antwerpen het moeilijk te maken. Een interessant duel tussen een topper en subtopper. Het degradatieduel van deze speeldag is de wedstrijd tussen Real Noorderwijk en ZVK Celtic Houthalen '94, de twee laatste in de rangschikking. Welke van deze twee zal vanavond na de wedstrijd een klein beetje kunnen ademen?

 

In 2A lijkt er na deze speeldag een nieuwe leider te zullen opstaan omdat MFC Boys Ol.Frasnes een vrije dag heeft. Indien Futsal Jette en Futsal Courselles hun wedstrijd winnen, zal Frasnes zakken naar de derde plaats.

Anderlecht Black Eagles trekt naar Celtic AV Châtelineau en Futsal Besiktas Gent ontvangt Carolo Team Charleroi.

 

Sinds lange tijd zijn er weer drie wedstrijden in derde nationale. Leider Solona Ranst trekt naar Real Ardans Okegem. De andere favoriet, Defra Cars Grace-Hollogne gaat Albacars Futsal Berchem bezoeken en ten slotte is er nog het Limburgse onderonsje tussen Futsal Boxberg Genk en ZVC Geleeg Leopoldsburg.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be