Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   



Voorbeschouwing speeldag 9: Al cruciale ontmoetingen voor enkele ploegen? - 16.11.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Gezien FPHG de Elite ronde afwerkt in de UEFA Futsal Champions League is speeldag 9 in eerste nationale onvolledig. De topper Halle-Gooik en FTA wordt op een latere datum afgewerkt.

De ontmoeting tussen Proost Lierse en Squadra Mouscron is een onverwachte topper bij de elite-ploegen. Twee duels zijn er in het teken van de degradatie. Het zwalpende ZVK Celtic Houthalen ’94 ontvangt ZVK Eisden-Dorp en Real Noorderwijk van Frank Luypaert ontvangt My Cars Roselies. Noorderwijk zal het moeten doen zonder onder andere Dahmani, Bouri (geschorst), El Ghaadaoui (gekwetst). Talhaoui, El Attabi en El Mokhtari  zijn de enigste beschikbare A-kernspelers.

Kan SAV Futsal Morlanwelz opnieuw een vuist maken na een 1 op 18 in de competitie? Eenvoudig zal het zeker niet worden tegen de manschappen van coach C. Nieddu. Gelko Hasselt zal zeker iets proberen recht te zetten na de zware nederlaag bij FT Antwerpen. Futsal Team Charleroi speelt thuis tegen de verrassende tweede in de stand KK Malle-Beerse. Kunnen de Karolingers nog eens een goede prestatie neerzetten tegen een topploeg? 

 

De absolute topmatch van deze speeldag speelt zich af in 2A. De tweede in de stand, CB Jette BXL Cap, ontmoet de verrassende leider MFC Olympic Boys Frasnes. 

Sporting Lodelinsart ontvangt Futsal Courselles. Het duel tussen Carolo Team Charleroi en The Eagles Brussel is een duel tussen de twee laatste van het klassement. Wie behaalt zijn de eerste overwinning? 

Futsal Besiktas Gent, dat zich deze week nog versterkte met Shaun Vandecasteele gaat op bezoek bij Junkie’s Futsal Boussu. De Gentenaren moeten deze horde normaal zonder veel moeite kunnen nemen. Tenslotte ontvangt RAAL La Louvière Futsal, Celtic AV Châtelineau. Hoe gaat La Louvière reageren na hun eerste competitienederlaag van vorige week? 

In 2B heeft de leider United Beverlo, op papier alleszins, een moeilijke verplaatsing wedstrijd in United ’76 Schoten. Hier is er ook een duel tussen de twee laatste, FC Inter Huy en Fortuna Lindenhof Zutendaal. Een kans om een eerste overwinning binnen te halen. Op basis van de uitslagen van de afgelopen weken, zal RSC SDM Koersel het zeer moeilijk hebben met de jonge leeuwen Geert Lambeets. De talentvolle jeugdlichting van Pibo Hoeselt blijken de grote stap goed verteerd te hebben.

United Wellen dat nog niet uitgeteld is voor het kampioenschap, krijgt Futsal LL SI Heusden-Zolder voorgeschoteld. ZVK Auto5 Genk ontvangt Onbetong UKM Tongeren. Renolim Borgloon trekt naar ZVK Alken en ontmoet daar ex-coach Muradif Tarzan Duric. Enkele weken terug zat hij nog aan de andere kant op de bank. Is het een blijde weerziens? 

 

In derde nationale krijgen de twee eerste ZVC Solona Ranst en Defra Cars Grace Hollogne respectievelijk ZVK ’t Siebelke Hoeselt en Futsal United Boxberg Genk thuis over de vloer.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be