Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   



De sportief manager Flamur Vitija presenteert FC Inter Huy - 25.10.2018

Partners


Foto: FC Inter Huy - © all rights reserved
Foto: FC Inter Huy - © all rights reserved

Samen met een paar vrienden vertelt de enthousiaste manager Flamur Vitija hebben we de club in 2009 opgericht bij de Franstalige zaalvoetbalbond. Zoals iedere club zijn we gestart in vierde provinciale en via verschillende titels snel omhoog geklommen naar tweede nationale in de BZVB. Inter Huy staat voor onze thuisstad Huy en met  Inter benadrukken wij dat de club “intercultureel”  maar ook “intergenerationeel” wil zijn.

 

Al enkele seizoenen waren er de plannen om tot de KBVB toe te treden. Dit seizoen hebben we de sprong gewaagd. We komen over van 2de Nationale BZVB en onze voorzitter is Nicolas Mestré. Hij stond mede aan de basis van het huidige project. Toen de club werd opgericht was hij wel nog actief als speler in Wanze. Het seizoen nadien trad hij toe bij onze club en was er nog enkele seizoen actief. Na verschillende blessures besloot hij als speler te stoppen maar is de club steeds blijven steunen. Bij de overstap naar de KBVB, een nieuwe mijlpaal voor onze club, is hij tot het bestuur van de club toegetreden en werd hij bereid gevonden om de rol van voorzitter op te nemen. Kortom een nieuw project met een nieuwe voorzitter.

 

Voor de aanstelling van Nicolas was ik voorzitter en GC gaat de huidige sportieve manager Flamur Vitija verder. Een duidelijke opsplitsing van de taken was nodig. Op enkele maanden tijd zijn we gegroeid van 1 naar 4 teams. De U21, U17 en U15 zijn erbij gekomen, de verplichte ploegen voor een 2de nationaler om aan de competitievoorwaarden te voldoen. Frédéric Marie, een gewezen speler van eerste en tweede nationale coacht deze ploegen. In het verleden was hij bij enkele Luikse ploegen in tweede en derde nationale als hoofdcoach actief

 

Omdat we alles nog te ontdekken hebben in de KBVB, gaan we alles wedstrijd per wedstrijd bekijken en zullen zien waar dat ons naartoe zal leiden vooral omdat we niets weten over onze tegenstanders.  Andere bond, andere ploegen. Stiekem hopen we zo snel mogelijk verzekerd te zijn van het behoud om een rustig eerste seizoen te hebben. Onze grootste zorg is de jeugd. We hebben veel nadruk gelegd op de jeugd, zelfs voor ons fanion elftal. We vertrouwen ook op onze jeugd in de diverse categorieën en hopen dat ze veel vorderingen maken en op lange termijn in ons eerste ploeg kunnen integreren. Daarom geven we voorrang  om de onbekende talenten te trainen.

 

Onze eerste ploeg heeft momenteel 6 wedstrijden gespeeld, waarvan 1 voor de Beker van België. Het bilan is 2 overwinningen en vier nederlagen dat ons een beetje teleurstelt omdat we verscheidene afwezigen hadden tijdens deze speeldagen vanwege kwetsuren en vakanties.

Tweede nationale binnen de KBVB is echt van een goed niveau met teams die veel fysieker zijn dan deze in de BZVB. Ze zijn vanuit tactisch oogpunt goed gedisciplineerd, die weten hoe ze voordeel kunnen halen uit de minste fouten. We zullen waakzaam moeten zijn en vechten om elke wedstrijd te winnen

 

P.  Van Beeck / Belgianfutsal.be