Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Ambitieuze tweede nationaler neemt drastische beslissingen na nieuwe nederlaag - 25.10.2018

Partners


Logo: vzw Renolim
Logo: vzw Renolim

Muradif - alias Tarzan – Duric is niet langer de coach van Renolim Borgloon. Hij werd vorig seizoen aangesteld als nieuwe hoofdcoach en werd in zijn eerste seizoen bij de Haspengouwse club kampioen.

 

17 overwinningen, 1 gelijkspel en geen verlieswedstrijd in de reguliere competitie zijn indrukwekkende cijfers. Ondanks enkele versterkingen heeft Borgloon de competitieaanvang helemaal gemist. Aanvankelijk begon het nog goed in en tegen Fortuna Lindenhof Zutendaal maar de zware thuisnederlaag tegen de buren van United Wellen had niemand zien aankomen. Na een heropflakkering in Hoei volgde een nieuwe thuisnederlaag tegen Meeuwen en in United ’76 Schoten werd afgelopen vrijdag de derde nederlaag opgetekend in 5 wedstrijden.

 

Dat het dit seizoen niet zo makkelijk ging zijn, waren we van overtuigd zegt voorzitter J. Cenens. We kunnen nog leven met nederlagen, we moeten door dit groeiproces heen maar de wijze waarop is moeilijker te accepteren. Het spel was niet goed, te weinig grinta. We kunnen toch moeilijk 12 spelers vervangen gaat zijn zoon Brian en sportief manager verder. De coach is dan de kop van jut. Tarzan is een prachtige kerel maar we vonden dat hij minder zijn stempel kon drukken op de groep. Dinsdag hebben we hem de harde beslissing meegedeeld. Onmiddellijk erna hebben we dan contacten gelegd met meerdere potentiële coaches. Zeer verrassend hadden we in de late woensdagnamiddag met Nico Papanicolaou al een akkoord. Dit was een opportuniteit die we als jonge club niet mochten laten liggen besluit de jongste sportief manager in het futsal ooit. Nico neemt volgende woensdag de ploeg over. De trainingen deze week en de sportieve leiding vrijdag tegen RSC SDM Koersel zal ik samen met de T2 Sven Vanecht tijdelijk waarnemen.

 

P. Goris / Belgianfutsal.be