Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Voorbeschouwing speeldag 5: Twee topwedstrijden bij de Elite ploegen - 12.10.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Halle-Gooik dat afgelopen week de Main Round van de Champions League afwerkte, ontvangt vanavond de onverwachte leider Proost Lierse van Rodrigo Zico. De coach van de verliezende bekerwinnaar was tijdens de Main Round van de Champions League een aandachtig toeschouwer. “Ik zal een goed tactisch plannetje moeten bedenken” zegt de genaturaliseerde Belg aan Belgianfutsal. “Iedereen zal top moeten zijn, een beetje veel geluk en dan nog zal het zeer moeilijk zijn om hier een punt te rapen. Het is enkel het beste Hasselt van 2 seizoenen terug gelukt en nu is de machine nog sterker”.

Een andere topper is deze tussen Gelko Hasselt en FT Charleroi. De twee topploegen die minder overtuigend aan de competitie zijn begonnen, (Hasselt 5 op 12 en Charleroi met 3 op 9) kunnen zich nog moeilijk een misstap veroorloven. Zeker bij de Carolingers welke zich de evenknie vinden van de Hallenaren is elk puntenverlies nu een reden tot crisis. De Limburgers daarentegen zijn meer realistisch met de bouw van een nieuwe ploeg met Limburgs accent. 

In de Henegouwse derby tussen My-Cars Roselies en SAV Futsal Morlanwelz is het van moeten bij Roselies. Na een brilscore thuis tegen Proost Lierse hebben ze alles verloren en zijn dus op zoek naar een eerste overwinning. De jeugdige ploeg uit Morlanwelz zal zeker warm onthaald worden.

Celtic Houthalen waar Nico Papanicolaou afgelopen vrijdag na de wedstrijd ontslag heeft genomen, moet naar FT Antwerpen. Wie zal de coaching overnemen? Zal Hitou bij FTA nu wel aantreden na het vertrek van El Fahsi? 

 

In 2A komt Besiktas Gent terug in actie. Ze trekken naar Celtic AV Châtelineau en zullen proberen hun maximum te behouden. Bouraza-Medina Brussel moet naar Courcelles en de The Eagles Brussels zullen proberen tegen Futsal Junkies Boussu hun eerste punten te behalen. De degradant uit eerste nationale Anderlecht Black Eagles trekt naar de onverwachte leider Ol. Boys Frasnes. Kunnen de Black Eagles hun ambities van voor het seizoen nu eindelijk waarmaken? 

 

De topaffiche in 2B is de wedstrijd in Borgloon. Renolim dat toekomstgericht ambities heeft om naar eerste nationale te promoveren, ontvangt de ervaren leider ZVK Meeuwen. Coach Kevin Verschuren speelt met zijn spelers van RSC SDM Koersel in Zutendaal tegen Auto 5 Genk. United ’76 Schoten, dat vorige week hun eerste punten verloor, trekt naar de Eburonenhal in het Zuid-Limburgse Tongeren. Pibo Hoeselt, de jongste ploeg in nationale met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, ontvangt nieuwkomer FC Inter Hoei. Beide ploegen zullen proberen hun puntentotaal te verdubbelen. 

 

In derde nationale zijn er maar twee wedstrijden, namelijk de Limburgse derby tussen Boxberg Genk en Geleeg Leopoldsburg en de wedstrijd tussen de ongeslagen leider Solona Ranst en het Oost-Vlaamse Real Ardans Okegem.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be