Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Benfica Lissabon te sterk voor strijdend FPHG - 04.10.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

De Bres in Halle-Gooik is deze week "The place to be"  voor futsal van het hoogste niveau. Er komt immers niet elke week Barcelona, Benfica of Parijs over de vloer. Zaterdag 6 oktober weten we of het het harde werk van manager L. Baert wordt beloond met een plaats in de Elite Round van de Uefa Futsal Champions League.

 

De eerste poulewedstrijd van de groep des doods tussen FC Barcelona Futsal en Kremlin Bicêtre Parijs was zeer close. Ondanks de vroege 2-0 van Barcelona door de Spaanse topschutter Ferrao geeft Parijs zich niet gewonnen en kan via Aigoun net voor rusten de aansluitingstreffer scoren.

Barcelona probeert toch de toon de zetten bij aanvang van de 2de speelhelft maar het is opnieuw Aigoun die uit het niets de gelijkmaker binnentikt. Onmiddellijk erna kan Barcelona opnieuw afstand nemen. Parijs komt deze opdoffer niet meer te boven en incasseert nog de 4-2 via opnieuw Ferrao.

 

De belangrijkste wedstrijd voor de aanwezigen is deze tussen de gastheren van FP Halle Gooik en Benfica Lissabon. Bij Halle-Gooik mag Dujacquier  niet aantreden (geschorst) en spelen Fernandao en Gonzalo Carsi niet. Ze zijn immers niet volledig fit en worden uit voorzorg gespaard voor de misschien wel de belangrijkste wedstrijd, namelijk tegen tegen Parijs.

De Hallenaren acteren in de beginfase in de omgebouwde De Bres welke nu plaats biedt voor 1200 supporters, zenuwachtig en het is Benfica dat het tempo bepaald. Robinho, ex Action 21 Charleroi en Gazzprom Ugra, krijgt de eerste kans maar besluit nipt naast. Xuxa moet in de aanvangsfase zijn kunnen tonen maar tegen de sterk acterende Nogueiro heeft hij geen verhaal. Benfica verdient op een een 0-1 voorsprong. Halle kan tot dan enkel een vrije trap van Grello hier tegenover zetten maar naarmate de wedstrijd vordert begint het toch te vlotten bij de thuisclub. 

De draaischijf bij Benfica, Nascimento, blijft ondertussen steeds voor moeilijkheden zorgen bij Halle Gooik. Een onbegrijpelijk balverlies van Diogo leidt tot de kans voor 0-2 maar Xuxa komt gepast tussen op de poging kan Nascimento. Net voor rusten heeft Diogo de gelijkmaker aan de voet na een knappe Halle-Gooikse aanval maar schiet hard op de kruising.

 

Al vroeg in de tweede speelhelft scoort Henriques van Benfica de 0-2. Het wordt nu zeer moeilijk voor FPHG. In de eerste 5 minuten is het overwicht van Benfica overweldigend. Wanneer Patias op de paal schiet en Diogo zijn vluchtschot op de keeper ziet belanden, krijgen ze terug hoop. Diezelfde Diogo kan eventjes later een ingestudeerde vrije trap mooi tegen de touwen duwen. De vreugde is maar van korte duur. Benfica, de top van Europa zet daarna de puntjes op de i en scoort onmiddellijk erna via Coelho de 1-3. Benfica dat de wedstrijd terug in handen heeft genomen loopt nog verder uit na een magistraal hakje van Henriques. De overige doelpunten die nog worden gescoord zijn enkel nog belangrijk voor de statistieken. 

 

Tijdens de persconferentie vertelde coach Gonçalves Rocha van Benfica dat FPHG een taaie tegenstander was maar was van mening dat de overwinning terecht was. "We hebben er hard voor moeten werken. Het is tevens leuk zoveel supporters uit Portugal hier te ontmoeten die de ploeg komen steunen". 

Fuentes van Halle-Gooik Fuentes bevestigde de analyse van zijn tegenstander. "Het was een mooie futsalavond met een schitterend publiek. We hebben alles geprobeerd, alle alternatieven maar niets mocht baten. Voor de gekwetsten Fernandao  en Gonzalo Carsi zullen we dagelijks overleggen met de dokter of ze speelklaar zijn" besloot hij de persconferentie.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be