Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Drie dagen Europees topfutsal in De Bres - 02.10.2018

Partners


Logo: UEFA - © all rights reserved
Logo: UEFA - © all rights reserved

Morgen start voor PH Halle-Gooik de Uefa Futsal Champions League. De club heeft kosten noch moeite gespaard om de organisatie van de Main Round naar België te halen. 

Halle-Gooik krijgt de absolute Europese top in de Bres over de vloer. Met Kremlin-Bicêtre United Futsal (Frankrijk), Benfica Lissabon (Portugal) en FC Barcelona Futsal (Spanje) is dit misschien wel de zwaarste groep. 

 

Dit seizoen is het Europese kampioenenbal van de beste clubs van naam veranderd. De UEFA Futsal Club zal vanaf heden doorgaan als de UEFA Futsal Champions League. 25 ploegen zijn reeds uitgeschakeld. Morgen starten nog 32 clubs in de Main round voor een plaats bij de beste Europese 16 (Elite Round).

De gastheren moeten in hun groep proberen bij de eerste 3 te eindigen om zo een ticket te veroveren voor de Elite Round. 

 

De vice-kampioen van Portugal in 2018, Benfica Lissabon, de Europese winnaar van 2010 en in 2004 de Europese runner-up, speelden in 2011 en 2016 ook de Final 4 eindronde. Kortom een club die jaarlijks tot de absolute top behoord. 

FC Barcelona Futsal won in 2012 en 2014 het Europse kampioenbal en was in 2015 de runner-up. Vorig seizoen en in 2013 speelden ze ook de Final 4 eindronde en eindigden telkens derde. 

 

Op papier zijn deze clubs misschien te sterk maar thuis kan Halle-Gooik altijd iets meer en wie weet ...

Het komt er dus zeker op aan van de Franse kampioen te winnen wat ook niet eenvoudig zal zijn. In aanloop naar de competitie speelde FPHG dit seizoen enkele oefenwedstrijden tegen Franse Elite-ploegen. Acasa Paris (5-2 winst) en Sporting Paris (4-3 winst) boden veel tegenstand maar zijn zeker niet van het niveau van Kremlin-Bicêtre United Futsal. 

De Hallenaren zullen dus top moeten presteren en met telkens een vol huis (De Bres werd omgevormd tot een echte arena met nu plaats voor 1.200 zitplaatsen), zal dit zeker moeten lukken. De wedstrijden worden niet gestreamd. Belgianfutsal zal van begin tot einde aanwezig zijn en jullie dagelijks informeren.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be