Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 476 75 02 36   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Een billijk gelijkspel wat niemand voor aanvang van de wedstrijd had verwacht - 26.09.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Bondscoach Luca Cragnaz begint de wedstrijd met Lahraoui, Dahbi, Adnane, Chaibai en Rahou. De studieronde duurde vrij lang. De Europese kampioen  van 2014 nam geen risico’s en België probeerde de wedstrijd goed gesloten te houden. Fortini en De Oliviera  schoten wel op doel maar zonder echt gevaarlijk te zijn. De eerste echte mooie kans kwam er via een standaard fase waar Dujacquier op hoekschop de bezoekende doelman op proef stelde. De wedstrijd kabbelt stilletjes verder tot midden in de eerste helft Carello Aleixo zijn duivels ontbindt. De Italiaanse doelman voorkomt knap een achterstand voor de Squadra Azzurri. De wedstrijd komt los en even later moet de thuisdoelman gepast tussenkomen op een magistraal schot van Lima. Je voelt dat er een doelpunt gaat vallen en in de 16de minuut brengt Ibrahim Adnane de matige opkomst in extase. Via een standaard fase mag hij vanuit de tweede lijn aanleggen en geeft de bezoekende doelman het nakijken. De ploeg die het meeste initiatief nam, komt op een verdiende voorsprong. Italië is wakker geschud en probeert uit een ander vaatje te tappen. België heeft het eventjes moeilijk. Het moet 3 overtredingen maken in evenveel minuten om de Azzuri af te stoppen. Verder dan een schot van Fortini komen ze niet en de rust voor de Red Devils komt op een gepast moment.

 

De Hallenaren Dujacquier, Adnane, Carelo Aleixo en Dahbi starten de 2de speelhelft. Het wedstrijdtempo is onmiddellijk vrij hoog maar de Belgen houden het speelveld vrij groot en spelen de bal goed rond. Eventjes is er een misverstand maar de Belgische doelman is bij de pinken en redt de meubelen. De Italianen voeren geleidelijk aan de druk op maar de Belgische verdedigers geven geen krimp. De kleine kansjes die Italië creëert kunnen Lahraoui niet veronrtrusten.

België herstelt het evenwicht en krijgt echte kansen om de voorsprong verder uit te diepen. Eerst besluit Dujacquier op de Molitierno. Vervolgens zijn er grote mogelijkheden voor Adnane en Moussaoui maar ook hun pogingen worden door Molitierno onschadelijk gemaakt. Eventjes later vergeet de pas ingevallen Ettalaki zijn opponent en Lima scoort de gelijkmaker. De Azzuri willen nu meer maar doelman Lahraoui maakt de poging van De Luca onschadelijk. België wordt verplicht te counteren. Het is moeilijk maar als het lukt is het om van te smullen. Zo geeft Adnane 4’ voor het einde van de wedstrijd een magistraal hakje naar zijn boezemvriend Dahbi maar deze besluit hoog over. Nog in dezelfde minuut komt Italië dicht bij de overwinning maar Fortini besluit op de kruising. België moet tot de laatste seconde alle zeilen bijzetten. Zonder die onoplettendheid zat er winst in. En deze was dan ook niet gestolen geweest. Enig minpuntje is het uitvallen van Omar Rahou. Morgen zal blijken hoe ernstig de blessure is.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be