Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Mijn eerste seizoen bij ZVK Eisden-Dorp is er eentje van revalideren - 19.09.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Ik dacht niet meteen dat het zo ernstig was vertelt de 27-jarige Nederlander Wesly Hesz. Had namelijk mijn knie verdraaid en ze was stijf maar er was geen zwelling en had ook geen pijn. De diagnose is heel anders: voorste kruisbandletsel en daarom zal ik 24 augustus 2018, de dag dat we een voorbereidingswedstrijd afwerkten tegen ZVV Eindhoven, niet snel vergeten. Nu is het wachten op de operatie welke overmorgen staat gepland in het Zuyderland Medisch Centum te Sittard.

 

Wesly Hesz, werd op al op jonge leeftijd opgemerkt door zijn huidige coach Antoine Merlino. Hasselt toonde toen al interesse maar uiteindelijk kwam er geen akkoord en koos Wesly voor Fortuna Lindenhof Zutendaal. Na 4 jaar besliste hij alsnog de stap naar eerste nationale te zetten. Na twee seizoenen in Houthalen had ik het gevoel dat ik moest vertrekken.

Met ZVK Eisden-Dorp, waarvan ik de coach A. Merlino en enkele spelers al kende, was de keuze snel gemaakt. Ik ben hier heel goed opgevangen geweest door de club tijdens de aanvang van het nieuwe seizoen maar ook na het vervelende nieuws over de knieblessure hebben zowel het bestuur, als de trainers en volledige spelersgroep mij heel fel gesteund.

 

Na de operatie welke wordt uitgevoerd door orthopedist Edwin Jansen, zal een lange revalidatie volgen onder begeleiding van kniespecialist Tom Ehlen van Kniecentrum Plus in Geleen. Zowel mentaal als fysiek zal veel van mij gevraagd worden maar de wil en motivatie om weer terug op het veld te staan is heel erg groot. De ondersteuning van onder meer mijn ouders, vriendin en teamgenoten maar ook de begeleiding tijdens mijn revalidatie door de club en fysiotherapeuten zullen hierin een belangrijke rol gaan spelen.

Ik ben vastberaden om terug te keren in het zaalvoetbal benadrukt Wesly. Na de operatie komt mijn herstel op de eerste plaats. Vandaaruit kan ik samen in overleg met ZVK Eisden-Dorp kijken naar eventuele toekomstplannen.

 

Hem missen is een groot verlies voor ons

Dit is een enorme klap vult coach Antoine Merlino aan. Wesly is voor vele clubs in eerste een versterking. Door zijn ervaring en scorend vermogen was voor hem een belangrijke rol weggelegd. Door onze ruime selectie en de beschikbaarheid van een aantal beloftevolle jongeren gaat er zeker geen versterking komen maar het is wel heel duidelijk, hem missen is een groot verlies voor ons.  

 

P. Goris / Belgianfutsal.be