Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   C. Nieddu en A. Merlino over elkaar in aanloop van de derby op de openingsspeeldag  - 13.09.2018

Partners


Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfutsal.be - © all rights reserved

Woensdagavond, twee dagen voor de competitiestart in het Futsal maakten de coaches van Gelko Hasselt en Gelko Eisden-Dorp zich eventjes vrij voor Belgianfutsal. Zowel Carmelo Nieddu als Antoine Merlino hebben een verleden bij Hasselt. Bovendien werkten ze nog samen in Lommel en Eindhoven. Vrijdag om 21.15 uur zijn ze eventjes elkaars tegenstander.

 

Beiden een Hasselts verleden. Hoe bekijken jullie dit?

“Het is al bijna 20 jaar geleden dat ik bij Hasselt actief was als speler vertelt de Houthalenaar C. Nieddu. Enkele bestuursleden van toen zijn nu nog actief. Er is wel veel veranderd. Structureel, de goede jeugdwerking, omkadering etc. Omtrent alles is veel professioneler.” 

Gewezen Nederlands record internationaal A. Merlino met 115 selecties heeft de start van de professionalisering 8 jaar geleden bij Hasselt onder coach N. Papanicolaou van dichtbij meegemaakt. “Het waren twee hele mooie jaren met een spelersgroep die voor elkaar door het vuur ging. Toen allemaal jongens uit de eigen regio en vrienden van elkaar. We hebben nog steeds dagelijks contact. Na mijn vertrek is de club van zijn lokaal karakter afgestapt en heb het vermoeden dat dit niet eenvoudig was. Je ziet nu ook dat ze teruggaan naar een mix van regionale jongens met versterkingen van buitenaf.”

 

Carmelo, je werkte nog samen met de kapitein van uw tegenstander vrijdag. Zag je toen al een coach in hem? 

“Wij hebben in Lommel en in Eindhoven samen gewerkt. Antoine was altijd super gedreven en was een voorbeeld voor iedereen. Toen was hij al met coachen bezig vanuit zijn job bij de KNVB. Dus ja het verwondert mij zeker niet.” 

Antoine, hoe zou je Carmelo omschrijven?

Carmelo is een coach die het beste uit een speler kan halen en daarnaast tactisch ook sterk is. Persoonlijk heb ik veel van hem opgestoken, zowel als speler maar ook als coach.

 

Dit seizoen is er eentje van de bevestiging voor Eisden-Dorp. Antoine, je vertelde ons reeds dat de club zich wilt handhaven bij de Elite. De voorbereiding was positief. Je moet wel enkele belangrijke pionnen missen tegen Hasselt. Zijn jullie er klaar voor? 

Ja handhaving is de doelstelling daarna zien we wel verder. We hebben een goede voorbereiding gehad en zullen naar ons zelf moeten kijken en spelen zoals we in de voorbereiding hebben gedaan. Helaas gaan we behoorlijk wat spelers missen maar dat is weer een extra uitdaging.

Van Carmelo heb ik geleerd dat de ploeg die je op dat moment hebt, het belangrijkste is. We gaan ons eigen spel spelen en hebben niets te verliezen.

Hasselt bouwt nu een volledige nieuwe ploeg. In de voorbereiding werden goede resultaten afgewisseld met mindere. Carmelo, is de ploeg er klaar voor?

Wij hebben zeker vooruitgang geboekt alleen heb ik de laatste weken gemerkt dat ik misschien nog wat extra tijd nodig had. Het is een leergierige groep en hebben deze week nog goed gewerkt. We kunnen ons niets verwijten. 

 

Carmelo, zie je jezelf in de toekomst ooit nog coach worden in Eisden-Dorp?

Ik bezit geen glazen bol en weet dus niet wat de toekomst brengt, maar ik zeg nooit op voorhand nee zoals ik het tegen geen enkele club op voorhand zou zeggen.

En Antoine, jij in Hasselt?

Als coach wil je jezelf blijven ontwikkelen. Momenteel heb ik het super naar mijn zin in Eisden maar in het voetbal weet je het nooit. Op dit moment ben ik heel gelukkig in deze warme club en is dit de plaats waar ik thuis hoor. We werken hard, hebben al belangrijke stappen vooruit gezet en zien wel waar het schip strand.

 

P. Goris / Belgianfutsal.be