Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Lieven Baert, Futsal Project Halle-Gooik, over het seizoen 2018/19 - 10.09.2018

Partners


De Belgische competitie gaat eentje zijn met 2 snelheden, Halle-Gooik op Europees niveau tegen de rest. Zien jullie dit ook zo? Is dit wel goed voor het Belgische Futsal?

Wij zien dat helemaal niet zo. Elke tegenstander moet en zal met respect bekampt worden. De grootste fout die we als club kunnen maken is ons verheven voelen boven de Belgische competitie.

We werken al jaren stap voor stap aan dit project, zoals ook vele clubs in het buitenland deden. Gestaag groeien en zoeken naar die limieten. Ik ben er zeker van dat Antwerpen, Charleroi, Noorderwijk en Hasselt het ons weer moeilijk gaan maken zoals elk jaar. Dat is ook wat we willen, de andere clubs duwen om ook op deze manier te gaan werken.

Het Belgische Futsal was op sterven na dood een paar jaar geleden, nu hebben we een nieuw wind die waait waardoor we opnieuw op de Europese kaart staan. Het TV-contract is een feit… Futsal leeft.

 

Halle-Gooik kan toch niet tevreden zijn wanneer het niet alle prijzen binnenhaalt. Vinden deze Europese toppers de matige Belgische competitie wel interessant?

Zoals steeds willen wij meespelen op alle fronten. De Europese toppers komen net hierheen om de Belgische competitie naar een hoger niveau te brengen. We vergeten dat de Belgische toppers van de laatste jaren opgeleid zijn door de Brazilianen van Action 21. Onze eigen opleiding moet zich daar dringend aan spiegelen en leren en overnemen. Wij zien Futsal nog steeds te veel als dat dribbelspelletje, maar dat is Europees absoluut niet zo. In België schreeuwen we om een panna. In de rest van Europa gaat het om een tactisch plaatje. Enkel doorgedreven tactische trainingen kan ons naar dat Europese niveau brengen.

 

Wat zijn de verwachtingen dit seizoen en wanneer is het seizoen geslaagd?

Het seizoen is geslaagd als we beker/titel en supercup pakken en de elite round halen van de Uefa Futsal Cup. Alles daarbovenop is bonus voor ons.

 

De meeste clubs trainen goed en werken hard. Kunnen er nog verrassingen zijn?

Natuurlijk zullen er verrassingen zijn. Noorderwijk heeft zijn structuur goed gezet en zal zeker meedingen voor plaats 1 tot 4. Verder hoop ik dat clubs die goed en correct werken als Houthalen zich kunnen handhaven.

 

Welke speler van de Belgische competitie had je nog graag in jullie kern gehad?

Dat is een zeer voorbarige vraag. Ik ben ervan overtuigd dat we de beste Belgische spelers hebben. Maar we bekijken zeker een paar jonge talenten die moeten kunnen proeven en proberen op het hoogste niveau.

 

P. Goris / Belgianfutsal.be