Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Frank Belmans - K.K. Malle-Beerse - over het seizoen 2018/19 - 04.09.2018

Partners


Frank, de Belgische competitie gaat eentje zijn met 2 snelheden, Halle-Gooik op Europees niveau tegen de rest. Is dit goed voor het Belgische futsal?

Halle-Gooik staat op dit moment mijlenver voor op de concurrentie.  Bewonderenswaardig hoe de familie Baert ieder seizoen hun team stap voor stap verder versterkt en geprofessionaliseerd heeft.

Iedereen kijkt dan ook met belangstelling uit hoe ver zij dit jaar in Europa gaan geraken. 

In de eigen competitie wordt het voor alle andere teams de uitdaging om het hen zo lastig mogelijk te maken. Voor de spelers is het langs de ene kant genieten dat ze tegen zulke ploeg mogen spelen en langs de andere kant hopen dat zij af en toe ook eens een mindere dag hebben. De Belgische futsalliefhebber heeft alvast iets om naar uit te kijken.

 

K.K. Malle-Beerse brengt ook dit seizoen een ploeg tussen de lijnen om u tegen te zeggen. De kalendermaker heeft met Antwerpen, Halle-Gooik en Hasselt voor een zeer moeilijke competitiestart gezorgd. Wanneer is de start geslaagd? Wat zijn de verwachtingen dit seizoen?

Wie van de ploegen met een lager budget een slechte seizoenstart neemt, blijft gewoonlijk het ganse seizoen in de kelder van het klassement kamperen.  Dus, een goede start nemen en in het begin wat punten sprokkelen is de boodschap.  Malle-Beerse is dan ook absoluut niet blij met deze 'loodzware' start.  We hopen dan ook links of rechts op een klein 'stuntje' zodat zo snel mogelijk de nul van de tabellen is.

Onze doelstelling is om vooral in de thuismatchen spektakel te brengen en het alle ploegen moeilijk te maken.  Daarvoor starten wij dit seizoen met een quasi volledige nieuwe kern met aandacht voor regionale spelers en kansen voor onze beloften om zich op het hoogste niveau te tonen.

Verder staat de Beker van België dit seizoen met stip aangeduid.

 

De meeste clubs trainen goed en werken hard. Kunnen er nog verrassingen zijn? 

We gaan dit seizoen waarschijnlijk hetzelfde scenario krijgen als vorig seizoen.  Achter het trio Halle-Gooik, Gelko Hasselt en FT Antwerpen mogen alle andere clubs onder elkaar gaan strijden voor één van die vijf resterende plaatsen die op het einde van de rit recht geeft op de play-offs.  

 

Welke speler van de concurrentie (lees Halle-Gooik) had je graag bij jullie gezien?

Diogo is natuurlijk wereldklasse, maar vanwege het regionale karakter zou ik ook tegen Sababti geen nee zeggen.

 

P. Goris / Belgianfutsal.be