Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Frank Luypaert - Real Noorderwijk - over het seizoen 2018/19 - 03.09.2018

Partners


Frank, de Belgische competitie gaat eentje zijn met 2 snelheden, Halle-Gooik op Europees niveau tegen de rest. Is dit goed voor het Belgische futsal?

Absoluut. Hun speelstijl zowel individueels als collectief zullen voorbeelden zijn voor vele ploegen en ook een voorbeeld voor de spelers. Moet iedereen motiveren om je als club, ploeg en speler verder te ontwikkelen.

 

Noorderwijk gaat dit seizoen met een volledig andere ploeg en coach aan het seizoen beginnen.

Wat zijn de verwachtingen en wanneer is het seizoen geslaagd?

Na twee teleurstellende seizoenen (wegens diverse redenen) is dit het eerste jaar new look Noorderwijk. Daarom leggen we de lat bewust niet te hoog. Enkel beter doen als afgelopen 2 seizoenen, lees plaats 5 of 6 is onze betrachting voor dit seizoen. Dan is ons seizoen zeker geslaagd en koppel dit ook aan mooi futsal waarvoor de mensen graag komen kijken.

 

De meeste clubs trainen goed en werken hard. Kunnen er nog verrassingen zijn? 

Natuurlijk, in elke sport zijn of is er elk seizoen revelatie(s), dus zeer zeker dit seizoen ook. Wie ?, dat zal blijken na 5-6 wedstrijden maar komen heel wat ploegen voor in aanmerking.

 

Welke speler van de concurrentie (lees Halle-Gooik) had je graag bij jullie gezien?

Zonder een naam te noemen een type speler "allround". Een speler die je kan op alle posities kan uitspelen en die die posities ook beheerst.

 

P. Goris / Belgianfutsal.be