Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Ivo Jukic, één van werelds beste doelmannen wordt het sluitstuk van La Squadra Mouscron - 30.08.2018

Partners


Foto: Duje Bonačić - © all rights reserved
Foto: Duje Bonačić - © all rights reserved

Iedereen die het internationale Futsal volgt was verrast van de opmerkelijke transfer van La Squadra Mouscron. Anderen vroegen ‘wie is Ivo Jukic’? In ieder geval dit is zeker de grootste transfer van de Henegouwse familiale club.

 

Ivo Jukic was in alle rust met La Squadra op stage het seizoen 2018/19 aan het voorbereiden toen ze op 22 augustus met het opmerkelijke nieuws kwamen: “Kroatisch International welke reeds tweemaal werd genomineerd tot beste futsaldoelman van de wereld (2006 en 2011)” is onze laatste binnenkomende transfer. Zonder grote uitspraken in de media te doen werkt La Squadra Mouscron rustig achter de schermen naar de Belgische top. Met het grootste internationale Futsal jeugdtornooi in Noord-West Europa, een intensieve samenwerking met Benfica Lissabon en Olympic Rijsel hebben ze de know-how om op zeer hoog niveau contacten te leggen en mensen te overtuigen van hun project en dat is nu met deze transfer opnieuw bewezen.

 

Hart op de juiste plaats

De 32-jarige doelman speelde afgelopen seizoen voor Tommy Split in Kroatië. Voorheen was hij ook actief in Ukraine (Enakievez), Letland (Nikars Riga) en Italië (Pescara C5). Samen met zijn bijna 120 selecties voor de Nationale ploeg beschikt deze doelverdediger over een ongelooflijke internationale ervaring.

Ik had ook andere mooie aanbiedingen uit Europese topcompetities zegt Ivo in perfect Engels aan Belgianfutsal maar Ik ken reeds lang Giuseppe. Hij heeft een goed hart op de juiste plaats en dat heeft me overtuigd om op zijn voorstel in te gaan. Een nieuwe omgeving, een andere taal leren en met talentvolle jongeren samenwerken was de ‘challenge’ die ik nodig had’ .

 

We hebben een overeenkomst voor één seizoen. Op het einde van het seizoen zien we dan wel weer. Zo denk ik ook na over mijn carrière bij de Nationale ploeg. Reeds 13 jaar verdedig ik het doel van mijn vaderland. Het volgende grote futsal-evenement (EK) is pas binnen enkele jaren. Nu telt enkel La Squadra. Het zal zeker niet te vergelijken zijn met de topploegen waarvoor ik in het verleden speelde maar ik zal de vele goede jonge spelers zoveel mogelijk begeleiden. Ze gaan zeker veel progressie maken en een goed seizoen spelen.

De Belgische competitie groeit langzaam naar een hoger niveau en beschikt over goede spelers. Met de Nationale ploeg heb ik tegen meerdere onder hen gespeeld als ook in de Uefa Futsal Champions League. Het feit dat spelers als  Fernandao, Grello, Diogo, Zaramello in deze competitie spelen betekent veel. Ook in de rest van Europa.

 

P. Goris / Belgianfutsal.be

The best of Ivo Jukic