Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Door een sterke remonte is kwalificatie nog mogelijk en hebben we nog alles in eigen handen zegt assistent coach  Guy Beckers van de Red Futsal Flames - 23.08.2018

Partners


Foto: Belgianfootball.be - © all rights reserved
Foto: Belgianfootball.be - © all rights reserved

Na de eerste officiële wedstrijd van de Nationale damesploeg waar op een schitterende wijze de maat werd genomen van gastland Noord-Ierland, moesten onze Flames het opnemen tegen de Oranje Leeuwinnen van onze Noorderburen onder leiding van Marius Privee.

 

Het nieuwe Futsal-project lijkt op zeer korte termijn een positief verhaal te worden. Na de overwinning tegen gastland Noord-Ierland werd gisteren ei zo na ook de maat genomen van Nederland. 

Nederland had maandag nog een verdienstelijke wedstrijd gespeeld tegen misschien wel de groepsfavoriet Zweden (4-5 verlies). 

Nederland kwam al snel 0-1 voor na minder uitverdedigen bij onze Flames. Het was dan wachten tot in de tweede helft dat Tine Van Roie de gelijkmaker nette. Het voorbereidende werk was van de sterke 18-jarige M. Abdulai Toloba. De vreugde was maar van korte duur want onmiddellijk erna bracht Oliveira Nederland opnieuw op voorsprong en Schepers diepte verder uit tot  1-3.

De 16-jarige Belgische doelvrouw Zélie Lambert voorkwam de 1-4 en zo knokten de Flames zich met veel inzet nog naar de gelijkmaker. Eerst nette M. Abdulai de 2-3 na een persoonlijke actie tussen de Nederlandse verdedigers en een minuut nadien verlengt  diezelfde M. Abdulai een hoekschop tot aan de tweede paal waar Tine Van Roie onverhoopt nog de gelijkmaker binnen legt. Nederland was van slag en M. Abdulai rook bloed maar haar ultieme schot spatte uiteen op de kruising en dus veranderde de score op het scorebord niet meer.

"Deze prachtige groep is niet ontgoocheld zegt de assistent coach Guy Beckers de dag na de wedstrijd. We wisten dat we sowieso moeten winnen vrijdag tegen Zweden. Dit is echt wel een sterk uitgebalanceerd team met het meeste Futsal ervaring. De 8-3 winst tegen Noord Ierland zegt al genoeg maar we gaan er absoluut voor !"

Doelpunten: 8' J. Schepers (0-1), 23' T. Van Roie (1-1), 26' J. Oliveira (1-2), 35' J. Schepers (1-3), 37' M. Abdulai (2-3), 38' T. Van Roie (3-3).

  

P. Goris / Belgianfutsal.be