Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Ligt het kampioenschap al in zijn definitieve plooi? - 02.12.2018

Partners 


Photo: Belgianfootball.be - © all rights reserved
Photo: Belgianfootball.be - © all rights reserved

In de sport moeten steeds al de wedstrijden gespeeld worden. De verwachte logica wordt niet altijd gerespecteerd. Zo loopt in 2A Besiktas Gent een blauwtje op na verlies in Besiktas Brussel en verliest Grace-Hollogne waarschijnlijk het kampioenschap na een zwakke prestatie bij Geleeg Leopoldsburg.

 

Dat KK Malle-Beerse de punten niet cadeau zou krijgen, was voorspeld. Tot de laatste minuut bleef het spannend tot K. Ait Salah in de 38ste minuut de definitieve eindscore vastlegt en met een 2-4 overwinning terug naar Malle kan keren.

Futsal Jette dat sinds vorige week de nieuwe leider is in 2A, was bij de les in La Louvière en mag na deze week tot de grote favoriet genoemd worden. Eerste achtervolger Boys Frasnes is zeker nog niet uitgeteld en won vrij makkelijk tegen Junkie's Boussu. Door  hun puntenverlies in de topwedstrijden tegen Courcelles en Futsal Jette, krijgt Jette wel een stip voor. 

Besiktas Gent laat in Bouraza-Medina kostbare punten liggen en kan opnieuw ook geen constante brengen in de belangrijke wedstrijden. 

Onderaan in de rangschikking won Carolo Team zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Slachtoffer was AV Celtic Châtelineau. Toch blijven ze op de laatste plaatst geparkeerd gezien ook Sporting Lodelinsart de punten thuis kon houden tegen The Eagles Brussels.

Hierdoor staan 4 ploegen weer zeer dicht bij elkaar en is er weer spanning in het kampioenschap om de degradatiestrijd..

 

In 2B heeft Wellen de verplaatsing tot een goed einde gebracht en kan zich voorbereiden voor de clash tegen United Beverlo. Man van de wedstrijd was Jeroen Opdenakker. Na zijn onterechte rode kaart van twee weken terug heeft hij zijn frustraties vertaalt in drie doelpunten.

Onbetong en Renolim Borgloon maakten er een echte derby van. Door de late aansluitingstreffer van S. Asrar werd het nog heel spannend in de Euburonenhal. De bezoekende coach S. Vanecht die N. Papanicolaou verving (verlof), bracht zijn opdracht tot een goed einde.

In de strijd om de vierde plaats heeft de ervaring het gehaald van het jeugdig talent uit Hoeselt. 

United '76 Schoten en United Beverlo waren beide goed bij schot. Coach S. El Haoual stond bij de Antwerpenaren opnieuw terug op het terrein en vond drie keer de weg naar het doel terwijl N. Willems het vier keer deed tegen ZVC Alken.

 

In derde nationale heeft ZVC Geleeg Leopoldsburg de titelambities van Defra Cars Grace-Hollogne volledig in de kiem gesmoord. Op geen enkel moment kwamen de bezoekers in de wedstrijd en werd elk foutje bij de Luikenaren afgestraft. Te gemakkelijk konden de bezoekers de schijn hoog houden door het minder presteren van de thuisdoelman. Misschien het zwakke punt van het Geleeg dat zeker de kwaliteiten heeft om te strijden voor het kampioenschap.Voorzitter en coach van leider Solona Ranst waren aandachtig toeschouwer en waren zeer tevreden met de uitslag. De titel is zeker nog niet binnen zegt coach Dirk Spaepen maar deze uitslag is zeker naar mijn zin!

 

P. Goris / Belgianfutsal.be