Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   The Eagles Brussels in 2A en Inter Huy in 2B verrassen de tegenstander - 25.11.2018

Partners 


Logo: Belgianfootball.be - © all rights reserved
Logo: Belgianfootball.be - © all rights reserved

Na een goede seizoenstart van Proost Lierse en een zeer matig seizoensbegin van de Karolingers, had niemand gerekend op een verlies van de Pallieters. Het was kapitein K. Chaïbaï, de nieuwe Schepen van Sport van Charleroi, die in de voorlaatste minuut de Franse doelman J. Durot kon verslaan. 

Het zeer jeugdige FTA heeft de moeilijke verplaatsing naar Moeskroen tot een goed einde gebracht. Al vrij vroeg was de wedstrijd gespeeld maar na de rode kaarten van Ettalaki en Hitou kon de thuisploeg nog even dreigen maar de verdiende overwinning van de Sinjoren kwam niet meer in gevaar. Ook de jongens van coach F. Belmans stonden weer scherp. Promovendus SAV F. Morlanwelz kreeg er negen om de oren en zijn teruggezakt tot op de laatste plaats. De thuisploeg begon wel aarzelend en stonden na vijf minuten reeds 0-2 achter. Nog voor rusten was er orde op zake gesteld. 

Halle-Gooik, de gedoodverfde favoriet, liet geen spaander heel van Eisden-Dorp. Opvallende afwezige in de Helinx was manager L. Baert. Hij was in China en sprak daar de federatie toe. Hij gaf er uitleg over futsal, van amateur tot professioneel, het jeugdfutsal etc.

Gelko Hasselt, met vier doelmannen op het wedstrijdblad (Lahraoui, Mageren, Bex en Sterkmans), won vlot van Roselies. De late aansluitingstreffer van Lamsaiah zorgde nog even voor extra spanning maar de punten bleven in Limburg.

Het degradatietreffen tussen Real Noorderwijk en Celtic Houthalen werd beslecht in het voordeel van de Limburgers. Bij de thuisploeg met maar enkele A-kern spelers op het wedstrijdblad, zal dringend iets moeten veranderen. Een El Ghaadaoui en Bouri die binnenkort terugkomen uit blessure en schorsing, zullen deze groep niet alleen kunnen redden. Het bestuur zal dringend knopen moeten doorhakken met betrekking tot de noodzakelijke  versterking. Hard werken en beslissingen nemen zal de boodschap zijn voor algemeen manager Hermans want een echte kwaliteitsinjectie heeft deze groep dringend nodig.

 

Futsal Jette in 2A staat eindelijk op de plaats waar het misschien wel thuishoort. Na de onverwachte nederlaag op de tweede speeldag, is de ploeg blijven groeien. Het verrassende Frasnes, dat deze week vrij was, sputterde de afgelopen weken even de motor. Met een 1 op 6 is het kampioenschap zeker niet verloren maar moet er volgende week toch met een overwinning worden aangeknoopt. 

Misschien komt de grootste concurrentie voor de titel uit Gent. Futsal Besiktas dat nog wacht op een uitspraak m.b.t. de stopgezette wedstrijd in Boussu, komt heel waarschijnlijk dan terug tot op drie punten van de leider. Çagkan Top, voorzitter en stichter van de club, heeft de ambitie om als eerste Gentse club, op het hoogste niveau aan te treden. Besiktas Gent won vrijdag verdiend met zware 9-2 cijfers van CT Charleroi.

De verrassing komt wel van The Eagles Brussels. Na zeven zware nederlagen knopen ze nu aan met een zes op zes. Een overwinning tegen Futsal Courcelles had niemand verwacht en komen nu weg van een rechtstreekse dalersplaats. RAAL La Louvière speelde niet. Zij werken maandag hun competitiewedstrijd af tegen Futsal Courcelles.

 

In 2B waren al de favorieten bij de les. Beverlo had geen moeite met Auto 5 Genk. De kampioen van vorig seizoen blijft ongeslagen het kampioenschap aanvoeren. Pibo Hoeselt liet zich na de bekeruitschakeling tegen Onbetong UKM Tongeren zich niet opnieuw verrassen. De Zuid-Limburgse derby bleef lange tijd gelijk opgaand maar uiteindelijk wonnen de jonge talentjes van G. Lambeets verdiend. Renolim Borgloon ging winnen bij Heusden-Zolder. De Heusdense voorzitter R. Guillen had van de fusie en dit kampioenschap meer verwacht. In de wandelgangen gaat het gerucht dat hij werkt aan een nieuw project met de gewezen sportief manager van Houthalen. United Wellen tenslotte, had het niet onder de markt met Schoten. Pas in de slotminuut kon S. Duric de verlossende 5-3 netten en blijft zo in het zog van de leider United Beverlo.

ZVK Meeuwen ging met de billen bloot in Hoei dat zijn eerste overwinning boekte van het seizoen. In Zutendaal was S. Vanvolcsom de matchwinnaar. Met een zes op zes sluit Koersel aan met de middenmoot.

 

In 3A wonnen de grote favorieten van het kampioenschap hun wedstrijd. Solona Ranst zegevierde in Okegem en Grâce-Hollogne vond vlot de weg naar het doel in Berchem.

Ook in de derde wedstrijd was de overwinning voor de bezoekers. Het Geleeg Leopoldsburg trok aan het langste eind in het Limburgse onderonsje tegen Futsal United Boxberg Genk.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be