Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com   Allemaal uitslagen in de lijn van de verwachtingen - 17.11.2018

Partners 


Logo: Belgianfootball.be - © all rights reserved
Logo: Belgianfootball.be - © all rights reserved

FPHG, onze Belgische vertegenwoordiger in de UEFA Futsal Champions League kwam gisteren in Vytis niet in actie. Alle spelers, staf, bestuur en menig supporters hadden vooraf getekend voor een goede prestatie in Litouwen maar te veel respect in de donderdagwedstrijd voor de Europese 1, Inter Movistar Madrid, kost hen misschien een finale ticket voor de Final 4. Niet alleen het teveel aan respect, ook het niet fluiten van de 6de fout op de zoemer, zorgt dat de wedstrijd van vandaag nog weinig om handen heeft. Buiten de eer en de Belgische coëfficiënt eindigt de Europese campagne van Halle-Gooik in de Elite Round. 

 

Op het thuisfront ging Malle-Beerse winnen bij FT Charleroi en bevestigt zo het goede seizoen van de Kempenaren en het zeer matig seizoen van de Karolingers. De topper bij de Elite-ploegen tussen Proost Lierse en Squadra Mouscron eindigt in het voordeel van de Pallieters.

In de Limburgse derby tussen Houthalen en Eisden-Dorp was aanvankelijk weinig te beleven. In de tweede helft gingen beide teams er wel voor maar mooi futsal werd er niet gebracht. Tot tien minuten voor het einde bleef Celtic in de wedstrijd maar teveel individuele fouten deden de thuisploeg de das om. 

Real Noorderwijk met slechts drie basisspelers kon een punt thuishouden tegen My-Cars Roselies. Ook deze degradatiewedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs. 

Tenslotte kon Morlanwelz niet verrassen tegen een zwaar gehavend Hasselt en staat met vijf punten samen met Noorderwijk voorlaatste in de rangschikking.

 

De topper van deze speeldag in 2A tussen CB Futsal Jette BXL Cap en Ol. Boys Frasnes eindigde duidelijk in het voordeel van Jette en nadert tot op één punt van Frasnes waar de kampioenstrijd terug volledig open is. The Eagles Brussels behaalden hun eerste overwinning en laat de laatste plaats aan Carolo Team. 

De thuisploegen van de overige drie wedstrijden, Sporting Lodelinsart, Junkie's Futsal Boussu en RAAL La Louvière Futsal, verloren hun wedstrijd.

Net als vorig seizoen raast United Beverlo in 2B door het kampioenschap. Met 21 op 21 zijn ze de autoritaire leider.

Lindenhof Zutendaal kon op Inter Huy zijn eerste overwinning boeken. 

Muradif Tarzan Duric kon met ZVK Alken zijn ex-club niet verrassen en verloor uiteindelijk thuis nog met zware 1-8 cijfers. Auto5 Genk en United Wellen wonnen elk hun wedstrijd met 4-3 tegen respectievelijk Onbetong UKM Tongeren en LL SI Heusden Zolder en blijven in de rangschikking op twee en drie staan.

Ten slotte won Solona Ranst en Defra Cars Grace-Hollogne in 3A hun wedstrijd vrij makkelijk en zullen waarschijnlijk onderling uitmaken wie volgend seizoen in tweede zal gaan aantreden.

 

P. Van Beeck / Belgianfutsal.be