Copyright Belgianfutsal.be  -  Tel: + 32 477 63 74 27   /   + 32 497 57 30 12  -  Email: Belgianfutsal@gmail.com

Gaat de competitie ons nog verrassen? - 16.09.2018

Partners

Futsal Project Halle-Gooik heeft onmiddellijk de ploegen van de reeks duidelijk gemaakt dat het dikwijls een groot feest zal zijn in De Bres.

De doelman van La Squadra Mouscron moest in de  de eerste speelhelft zich 8 keer omdraaien. "De eerste keer in mijn carrière" verklaarde Ivo Jukic aan Belgianfutsal na de wedstrijd.

De verrassing van deze openingsspeeldag is de nederlaag van FTA tegen de buren van K.K. Malle-Beerse. Bij de thuisploeg zat Y. Achahbar niet in de wedstrijdkern. "Hij zal er ook niet meer in worden opgenomen en mag naar alle waarschijnlijkheid de club verlaten" werd ons voor de wedstrijd in het oor gefluisterd.

De sterkhouders Moussaoui, Zouggaghi, Sababti en Hitou keken tegen een geel karton aan. Hitou zelfs 2 keer en mag volgende week op Noorderwijk vanuit de tribune toekijken.

In sporthal Lakerveld werden de jongens van Papanicolaou geconfronteerd met een zeer vinnig Charleroi. "Bij de 0-1 vertelde voorzitter C. Vertessen, wist al ik dat de wedstrijd gespeeld was".

Een gehavend Eisden-Dorp speelde goed mee in Hasselt. Het bleef spannend tot de laatste minuut. Nieuwkomer Hasanbegovic was de man van de match. Met twee doelpunten en een assist bij een 3-1 overwinning mag je van een geslaagd debuut spreken.

Verder mogen we het eerste punt noteren van nieuwkomer SAV F. Morlanwelz en de niet alledaagse eindstand in Roselies.

In 2A lieten de favorieten zich niet verrassen maar hadden Anderlecht Braine Black Eagles en Besiktas Gent niet echt veel overschot. Jette deed het dan wel met veel brio.

Is door de algemene forfait van Junkie's Boussie bij de U15 en U17 ook al de eerste degradant gekend? Een klus voor het Departement Futsal dat bevoegd is voor het toezicht op de naleving van de competitievoorwaarden in 2de en 3de nationale.

In 2B mogen we de verrassende thuisnederlaag noteren van de fusieclub Futsal LL SI Heusden-Zolder. "De eerste helft was echt slecht" vertelde coach  N. El Yahiaoui. "De tweede helft was beter maar Schoten mag na onze gelijkmaker net na rust veel te gemakkelijk vier doelpunten uitlopen en dan loop je achter de feiten aan."

United Beverlo ondervond bij Pibo Hoeselt weinig tegenstand (1-7) terwijl door de te grote overwinningsdrang van RSC SDM Koersel het in de slotseconde thuis tegen ZVK Meeuwen het deksel nog op de neus kreeg. Bij Koersel ontbraken Lennert Thoelen, Alessio Delfreo. De overgang van Sven Vanvolcksom naar de thuisclub was niet tijdig in orde geraakt en stond daardoor ook niet op het wedstrijdblad.

Promovendus 't Siebelke Hoeselt pakte in Sint-Agatha Berchem hun eerste punt in derde nationale. Titelfavoriet Solona Ranst ging bij het Geleeg Lepoldsburg met de drie punten aan de haal. "We hadden voldoende kansen voor minstens één punt maar de bal wilde er niet in" besloot de coach J. Aerts van Leopoldsburg.

Ten slotte mogen we reeds het tweede forfait noteren van Carolo Team Charleroi S. Vorige week in de beker en nu in de eerste competitiewedstrijd. Zijn dit de eerste tekenen?